L’esport com a via per a la integració

La Fundació Estela per a la Discapacitat guanya nou medalles d’or en el campionat català de Tennis de taula ACELL celebrat a les Borges Blanques

Per . Actualitzat el

Una de les línies d’actuació de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, és la promoció de l’esport com a hàbit saludable i generador de benestar entre els seus usuaris del STO i SOI (Servei de Teràpia Ocupacional i Servei d’Ocupacional d’Inserció), bé amb la realització d’activitats i entrenaments regulars al llarg de tot l’any bé amb la participació en els campionats que s’organitzen durant la temporada. El passat diumenge dia 16 de desembre un grup de 12 esportistes de l’entitat tarragonina es van desplaçar fins a les Borges Blanques (les Garrigues) per participar en el Campionat Català de Tennis de Taula organitzat anualment per la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual).

L’expedició tarragonina va triomfar a terres lleidatanes. I és que la delegació d’Estela va adjudicar-se un total de nou medalles d’or en diferents categories de la competició, tot un èxit que és el  resultat del treball que els usuaris i usuàries del taller ocupacional realitzen al llarg de l’any.

Participar en campionats organitzats per l’ACELL, com per exemple els Special Olympics o aquest campionat de tennis de taula, on la reglamentació i les proves esportives estan adaptades a les necessitats dels participants, dona l’oportunitat de fer entrenaments preparatius per a les competicions durant tot l’any. Es tracta de l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari, un premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte.

A més, aquestes proves són un punt de trobada d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els campionats són competició però també convivència, activitats socials, lleure i, sobretot, reconeixement del paper que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen a la nostra societat. Tot plegat, un èxit per als usuaris i usuàries de la Fundació Estela que hi participen.

El personal d’Estela ens recorda que l’esport no és simplement un hàbit saludable i generador de benestar, sinó que també fomenta entre els usuaris del taller ocupacional beneficis indirectes com ara el treball en equip, el compromís, l’autonomia personal i social, les relacions interpersonals, l’autoestima, l’autorealització i activitats de la vida diària i higiene.