L’Escola Estela aproxima els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació (SAAC) a l’escola ordinària

Per . Actualitzat el

Aquest any, l’Escola d’Educació Especial  Estela ha engegat un projecte pioner per fer visible els Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació a les escoles ordinàries.

L’objectiu principal és explicar als alumnes d’escoles ordinàries què passa quan algú es vol comunicar i no hi ha llenguatge oral. El projecte consta de sessions pràctiques on professionals de l’Escola Estela ensenyen diferents eines de comunicació als alumnes, des del llenguatge de signes als pictogrames (metodologia habitual de treball a l’escola d’educació especial Estela). Els alumnes participen activament en les sessions utilitzant ells mateixos tots els materials (aprenent alguns signes, utilitzant  pictos, ipods…). Al finalitzar les sessions tots els alumnes tenen clar que sense llenguatge oral també ens podem comunicar.