Tarragona acull una reunió internacional d’especialistes en cirurgia vascular

Es tracta de la trobada bianual de l’Associació Europea de CHIVA

Per . Actualitzat el

Especialistes de primer nivell s’han trobat a Tarragona els dies 8 i 9 de novembre per tractar qüestions molt específiques sobre cirurgia vascular. L’Associació Europea de CHIVA (Cura Conservadora i Hemodinàmica de la Insuficiència Venosa en Ambulatori) ha triat la nostra ciutat per fer la seva reunió bianual, i ho ha fet a instàncies del doctor Joan Segura, cirurgià vascular de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, als hospitals de la qual (Santa Tecla i El Vendrell) s’aplica la tècnica CHIVA.

La trobada ha reunit a la nostra ciutat especialistes d’arreu del món que han vist en aquesta cita la possibilitat de debatre sobre aquestes qüestions relacionades amb l’abordatge i el tractament de les insuficiències venoses, les quals poden ser la causa de les molestes varices o de problemes més greus com trombosis o úlceres cutànies, entre altres afectacions.

Un dels temes principals de la reunió ha estat el mètode CHIVA (Cura Conservadora i Hemodinàmica de la Insuficiència Venosa en Ambulatori), una tècnica mínimament invasiva que, a grans trets, promou la conservació i recuperació de les venes en lloc de la seva extirpació quirúrgica, amb els beneficis que això comporta tant per al pacient com per al sistema sanitari.

El pare d’aquesta tècnica, el doctor Claude Francheschi, la va descriure a finals dels anys vuitanta i des d’aleshores s’ha anat implantant arreu del món. Ara ha vingut a Tarragona per debatre alguns dels seus aspectes amb els més de cinquanta assistents a la reunió, procedents de països com Argentina, Brasil, Alemanya, França, Itàlia o Espanya.

«El Dr. Francheschi ha estat un dels noms destacats de la trobada, però també hem portat primeres espases d’aquesta especialització, com són el Dr. Jordi Juan o el Dr. Massimo Capelli, que n’han estat els responsables científics», afirma el doctor Segura.

L’especialista de la Xarxa de Santa Tecla explica també que organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques ens fa «sentir molt orgullosos, primer per la gran resposta pel que fa a assistència, tenint en compte la gran especialització de la trobada i, en segon lloc, perquè computa com a formació mèdica continuada, característica que solen tenir congressos o reunions de més envergadura. Comptem, a més, amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de la seva filial a Tarragona, la qual cosa avala la nostra feina».

Els assistents també han pogut gaudir d’una visita guiada per la ciutat de Tarragona.