Pla integral per rentar la cara de la ciutat durant el mes de novembre

Per . Actualitzat el

La conselleria d’Espais Públics ha engegat un Pla Integral que preveu la coordinació dels serveis de neteja, jardineria, Brigada d’Intervenció Ràpida i Guàrdia Urbana amb l’objectiu de posar a punt tota la ciutat. El primer punt on s’ha començat a treballar coordinadament és a la Granja. Durant tota la setmana, els operaris de neteja, BIR i jardineria faran tasques de millora al barri.

El Pla Integral de Millora comença amb les tasques de poda per part dels equips de jardineria. A continuació, la Brigada d’Intervenció Ràpida realitzarà les actuacions previstes al barri o carrer i, finalment, els equips de neteja deixarà els carrers polits. Quan la Granja estigui a punt, els equips de millora es desplaçaran al Serrallo, en concret a la plaça de Sant Magí.
I, del 8 al 26 de novembre, tota la ciutat se sotmetrà a aquest Pla Integral de Millora i el calendari d’actuació s’anirà confeccionant en funció de les necessitats (vegeu quadre dels carrers on es faran actuacions).

«Es tracta –explica el conseller d’Espais Públics– de fer una acció coordinada entre els efectius de neteja, jardineria, BIR i Guàrdia Urbana i centrar-se a posar a punt durant una setmana un barri o zona en concret». I afegeix: «Volem reordenar tots els efectius de què disposa l’Ajuntament amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i ser més efectius».

Paral·lelament a aquestes intervencions, el conseller José Luis Martín mantindrà reunions periòdiques amb els representants veïnals per conèixer les seves demandes. Unes trobades que s’estan produint des de fa mesos. En concret, el responsable de la conselleria d’Espais Públics va tenir la primera reunió amb la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona (FAVT) el mes de gener. Una reunió que va servir per parlar sobre el procediment de poda dels arbres de la ciutat, una de les preocupacions més freqüents entre els representants veïnals.