Ballesteros hauria de dimitir, segons els estatuts del PSOE

Ho han recordat des dels grups municipals del PDeCat i la CUP

Per . Actualitzat el

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha recordat que Ballesteros «ja fa temps que ha vulnerat els estatuts del seu partit que imposen renunciar al càrrec quan s’està en fase d’instrucció». «No només ho ha incomplert, sinó que ara es confirma la seva acusació i la de la resta d’investigats, com ara la de la portaveu del govern municipal, Begoña Floria», ha afegit.

El regidor cupaire a l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Martí Font, ha piulat «”Cualquier cargo público u orgánico del PSOE al que se le abra juicio oral por un procedimiento penal dimitirá de su cargo en el mismo momento en el que se le dé traslado del auto de apertura del mismo y solicitará la baja voluntaria. En caso contrario, será suspendido cautelarmente de militancia y, en su caso, expulsado del partido”. Artículo 5.2. del Código Ético del PSOE, publicado el 10 de octubre de 2014».

ERC, PDeCAT i CUP demanen la dimissió

«Que l’alcalde de Tarragona hagi de seure al banc dels acusats per un delicte de prevaricació i malversació, és el moment més trist dels 40 anys d’ajuntaments democràtics a la ciutat». Així valora Pau Ricomà, portaveu d’ERC, la notícia que Ballesteros haurà d’anar a judici pel cas INIPRO. Els republicans anuncien que demanaran la dimissió de l’alcalde i també la de la portaveu de l’equip de Govern Begoña Floria. Tot i això, Ricomà assegura que «ens agradaria no haver d’arribar a fer la petició i que sigui el mateix alcalde qui, per respecte a la gent de Tarragona, dimiteixi per iniciativa pròpia. Havent d’anar a judici acusat de prevaricació, suborn i malversació, entre altres delictes, Ballesteros no pot seguir al capdavant de la ciutat».

Pau Ricomà afirma que, a l’espera de les responsabilitats penals que pugui dictaminar la justícia, «Ballesteros ha d’assumir responsabilitats polítiques, Tarragona no es mereix tenir un alcalde acusat d’haver usat en benefici propi diners dels tarragonins que s’havien pressupostat per serveis socials».

ERC demana també la destitució de Gustavo Cuadrado del seu càrrec de gerent de la Fundació Smart City, ja que també seurà al banc dels acusats pel cas INIPRO. «De cap manera podem tenir al capdavant d’una fundació que rep molts diners de l’Ajuntament una persona acusada de malversació, entre altres delictes».

Per la seva banda, el portaveu del PDeCAT ha exigit aquest dimecres «la dimissió ineludible i immediata de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros per la seva acusació en el cas Inipro». «Cada minut que es mantingui en el càrrec és una ofensa a la ciutadania de Tarragona», ha afirmat Nadal.

«Totes aquelles persones processades per delictes greus, entre els quals la malversació de diners públics que s’havien de destinar a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, han de desaparèixer del servei públic de forma immediata», ha manifestat Nadal, que ha lamentat «l’opacitat i l’absoluta manca de transparència per part de l’equip de govern».

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, demana la dimissió de l’alcalde Ballesteros i de la portaveu del PSC Begoña Floria, i recorda que aquest cas es remunta al 2013 i que, per tant, «no tindria cap sentit que Ballesteros tornés a fer-se la víctima acusant la CUP de perseguir-lo políticament amb fins partidistes». En aquest sentit, Estrada ha destacat que la seva formació va poder interposar un escrit davant la fiscalia gràcies a la feina de fiscalització del Comitè d’Empresa, mentre que «l’oposició d’aquell moment no va voler embrutar-se les mans».

Laia Estrada assegura que el plantejament que fa el jutge a la interlocutòria, després d’una investigació exhaustiva, coincideix totalment amb el plantejament que va fer la CUP a l’escrit de denúncia. Per això, la portaveu cupaire recorda que des que han tingut accés als autos del jutge han tingut clar que l’alcalde havia de dimitir ja fos per una implicació directa com a part i còmplice dels fets o per la seva incapacitat de dirimir responsabilitats. Afegeix, en resposta a les declaracions de Ballesteros, “no sigui tan cínic com per demanar que s’acceleri el procés quan han estat els advocats dels acusats els que han mirat de dilatar per tots els mitjans el procediment”.

 

La consellera independentista lamenta que en alguna ocasió se li hagi volgut treure ferro a al Cas Inipro quan “estem parlant d’uns fets vergonyosos com és utilitzar per al finançament d’un partit polític els diners públics que es gestionen des de l’àrea que ha de vetllar per la població més vulnerable, els serveis socials”. Estrada assegura que, a més, aquest cas és “només la punta de l’iceberg d’una pràctica corrupta i caciquil que impera a la ciutat”, i afegeix que “tan de bo algun dia puguem destapar tota la corrupció que s’ha practicat i es practica en aquesta ciutat”.

 

La portaveu de la CUP també emplaça a Miquel Iceta a posicionar-se com a màxim responsable del PSC, doncs assegura que la interlocutòria parla explícitament del presumpte enriquiment del seu partit, alhora que alerta que la peça de la causa que va més enllà de Tarragona segueix sota secret de sumari.