Ballesteros decidirà «a final de mes» si es torna a presentar

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona va guanyar per primer cop les eleccions el 2007. Aleshores demanava dues legislatures per desenvolupar el seu projecte. Més de deu anys després d’aquella alenada d’aire fresc al consistori tarragoní, Ballesteros segueix al capdavant de l’alcaldia però no se sap si es presentarà a les eleccions del pròxim més de maig. Aquesta setmana ha comunicat a la premsa que encara no ho ha decidit.

Concretament, el batlle ha dit que «crec que cap a final de mes ja podré anunciar la decisió. Em queden tres consultes per fer». Quan se li ha preguntat si la decisió estarà condicionada pel cas Inipro, del qual es preveuen novetats en els pròxims dies, ha assegurat que aquest «no altera res, ni els plans, ni les previsions ni els ànims».
A hores d’ara, Ballesteros governa amb el suport del Partit Popular que, fins a la incursió de Ciudadans al Saló de Plens, havia estat el seu rival polític més afèrrim. Un pacte de govern que, si s’allarga fins a la celebració d’eleccions, pot perjudicar ambdós socis en favor de l’alternativa del partit liderat per Ruben Viñuales. Amb tot, el batlle socialista ha volgut treure ferro a la polèmica derivada dels llaços grocs penjats a la muralla: «des d’un primer moment vaig qualificar els llaços grocs de llibertat d’expressió, però no podem permetre que n’hi hagi penjats a la xarxa que protegeix la muralla de Tarragona, Patrimoni mundial de la Unesco».
Passat festes se se sabrà si Ballesteros confirma una nova candidatura que, si no es produeix, posaria en un atzucac el PSC, formació que ha vist desfilar possibles delfins sense gaire èxit. Amb en Javier Villamayor desparegut després dels Jocs, encara només podrien sonar els noms de Begoña Floria i de Carles Castillo. Dos perfils ben diferents que difícilment arrossegarien els mateixos vots que l’incombustible Ballesteros.