L’artista nord-americà Greg Lee a La Terrasseta de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Ja és tradició que Santa Tecla tingui un espai com la Terrasseta, el festival tarragoní que del 14 al 24 de setembre ofereix una programació completa i gratuïta al parc Saavedra. Aquesta 7a edició creix en qualitat artística, tallers familiars, espectacles de circ i clown, cinema a la fresca, mercat de segona mà, oferta gastronòmica i concerts de referència nacional i internacional

‘La terrasseta meets jamaica’ amb Greg Lee, cantant del grup Californià Hepcat, per primer cop a Tarragona

El dissabte dia 15 La Terrasseta presenta el plat estrella del festival, ‘La Terrasseta meets Jamaica’, un dia especial dedicat al reggae, el rocksteady, el mento, l’ska i tots aquests ritmes de la illa de Jamaica que han traspassat fronteres i tant han influenciat a bandes arreu del món. Després de l’èxit de l’any passat amb Penguins i Bad manners amb rècord d’assistents de tot Catalunya, enguany el festival també compta amb un programa de referència nacional i internacional.

Aquest segon any de jornada jamaicana compta de nou amb un referent internacional com a cap de cartell. Greg Lee, cantant i fundador del llegendari grup Californià Hepcat, visita per primera vegada Tarragona (Dissabte 15 a les 01:30 h), serà un dels 3 únics concerts a Catalunya i España aquest any. Un dels màxims exponents de la corrent First Wave Ska, que ens deleitarà amb els seus grans clàssics de l’ska i el rocksteady, com “I can’t wait”, “No worries”, “Rudies all around”, “Hooligans”, “Clarence Thomas”, “Gimme little sign”… i que l’han portat per gires arreu del món des del 1989. L’acompanyaran els Kinky Coco’s, amb qui amenitzaran la nit amb els seus energètics balls.

La Terrasseta Meets Jamaica comença a les 19 h i acaba a les 5 h del matí, l’ambient musical anirà a càrrec de Dj Saul Ska-Ba i Dj Luna, un reggae man i una soul sister referents en la escena de la música negra a Catalunya i valència.

Entre el warm up dels Djs i els concerts, és el moment perfecte per agafar energia amb el sopar a la fresca a preus populars a l’espai dedicat als Food Trucks.

La segona part de la nit comença a les 23:30 h amb el concert de Soweto, un dels grups punters del panorama mundial de l’ska després d’actuacions com al 1st One World Ska & Rocksteady Music Festival a Jamaica. Els barcelonins Soweto ens presentaran el seu nou treball Turn On The Music On. Amb vàries gires europees a les seves esquenes, i amb col·laboracions tant en estudi com en directe amb artistes de la talla de Derrick Morgan, The Gaylads, Rico Rodriguez o Dennis Alcapone, Soweto és sens dubte un dels grups catalans més internacionals del moment.

DJ Lupe programadora de La Terrasseta i selectora establerta a Londres també farà rodar els seus discos per tancar la nit, una nit única que apunta ser èpica.

Miqui Puig obre les portes de la Terrasseta i diumenge 16 és el dia de Sant Vinil

El primer dia del festival, el divendres 14 a les 17:30 h al parc Saavedra, s’obren les portes de la Terrasseta a tots els públics per oferir tots els dies una zona de jocs pels més petits i sopars a la fresca a preus populars amb la varietat gastronòmica internacional de la fira de Food Trucks.

Miqui Puig ve per primer cop a la Terrasseta per fer-nos ballar la primera nit del festival i celebrar que continua sent part important de l’escena pop del país. El cantant i DJ Miqui Puig punxa cançons que teníem oblidades que, de sobte, prenen forma per fer-se contemporànies i necessàries. Aquestes, sumades als temes més recents i actuals, donen forma a una estranya font de felicitat mitjançant melodies i ritmes que només ell sap quan acabaran.

El diumenge del primer cap de setmana del festival es celebra la 5a edició de Sant Vinil, la fira del disc del Camp de Tarragona on a més de comprar, vendre i intercanviar discs, també es podrà ballar i fer un beure. Des de les 11 h del matí i fins a les 21 h sonarà música de tots els estils (rock’n roll, soul, rap, folk…) amb els millors selectors i melòmans de la ciutat.

Primera edició amb bandes del continent americà

Los Kamer, de Mèxic, són l’altra proposta internacional del festival que es podrà veure dimarts 18 de setembre. Dins la gira Europea, la banda fa parada a la Terrasseta i ens portaran una mescla de música balcànica, jazz, swing, western, Klezmer i gipsy amb tocs llatins, amb influències musicals d’Emir Kusturica a La Fanfare Ciocarlia.

Deu dies a La Terrasseta de Santa Tecla amb una vintena de concerts i sessions Dj, varietat de tallers de música i circ, espectacles de clown com el de la tarragonina Marta Renyer, i amb cinc dies de cinema a la fresca.