‘Històries amagades de Tarragona’ arriba amb deu noves propostes

Podrem descobrir Casa Corderet, el comerç més antic de Catalunya; resseguir l’empremta ibèrica a la ciutat i trepitjar el barri de Bonavista

Per . Actualitzat el

El Museu d’Història de Tarragona engega la segona edició del cicle de visites guiades “Històries Amagades de Tarragona” que té com a objectiu explicar fets i indrets poc coneguts de la història de la ciutat. En aquesta nova edició s’han programat deu noves visites monogràfiques, una cada mes des del setembre fins al juny, amb especialistes que guiaran als participants per reviure moments del passat tarragoní. A més, es repetiran les set visites de la primera edició que es van realitzar amb una gran acollida de públic.

 

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “a Tarragona tenim un gran llegat romà que s’ha convertit en el principal protagonista de la nostra història, però també compta amb indrets i fets del nostre passat menys coneguts i des de la conselleria de Patrimoni hem impulsat aquest cicle per donar-los a conèixer a través d’activitats pensades des d’una vessant vivencial i divulgativa, per recórrer i descobrir els fets allà on van succeir”.  I ha destacat la bona acollida de la primera edició, “totes les històries van tenir un gran èxit d’assistència i els grups es van omplir amb molta antelació, per això a més d’estrenar noves propostes, hem programat novament les històries amagades que vam fer entre el novembre i el maig i així hi ha una nova oportunitat per gaudir-les”.

 

El format és el de visites guiades per un expert en la matèria que tindran lloc un diumenge al mes a les 11h del matí i es desenvoluparan en grups de màxim 25 persones. La primera es durà a terme el diumenge dia 9 de setembre i porta per títol “Sartine, el Richelieu de Lluís XV, va morir a Tarragona” a càrrec de Carles Marquès, periodista, guionista i gestor cultural Un passeig per la Tarragona medieval: espais de poder i de conflicte” a càrrec d’Esther Lozano i Marta Serrano de la Universitat Rovira i Virgili. 

 

Entre les noves propostes es podrà descobrir la història de Casa Corderet, el comerç més antic de Catalunya; recórrer la desconeguda Tarragona modernista; conèixer el passat visigòtic, medieval i ibèric de la ciutat; a més, de trepitjar el barri de Bonavista i passejar per la vora del Francolí per evocar un episodi de la història efímera de Tarragona com va el barraquisme, entre d’altres. El cicle s’allargarà durant tot l’any per donar a conèixer el ric patrimoni històric tarragoní.

 

Totes les propostes tenen un preu de 5 € i les entrades es poden adquirir a la web www.tarracoticket.com.