Rècord d’espectadors a l’Espai Jove La Palmera amb l’assistència de 5.300 persones

Els concerts de Pepet i Marieta, Suu o Animal s’han assolit els llindars d’aforament màxim

Per . Actualitzat el

Enguany es manté l’assistència rècord de l’any passat al traspassar el topall d’assistència d’espectadors fins els 5.300 espectadors. Aquest fet és mostra d’alguns dels valors posats en escena dintre el Festival Sota La Palmera, com són una programació d’alt nivell, la implicació d’un públic fidel i cada vegada més ampli i divers, polítiques de promoció jove i proximitat amb l’espectador. En conjunt una aposta per la creació artística del territori.

Així doncs la setena edició del Cultura de Carrer a l’Espai Jove La Palmera (13a edició des de la seva aparició a la Plaça dels Sedassos) ha estat mostra de ser un equipament de referència dels vespres i les nits d’estiu a Tarragona, amb més de 40 actes o espectacles. Cal destacar la programació de grups locals de qualitat com Secondtrast i Anna d’Ivory. Aquests grups del territori han enriquit el festival i actuant amb grups de fora s’han plasmat relacions fluïdes que han facilitat l’intercanvi i la trobada de creadors.

El Festival Sota la Palmera (cicle Cultura de Carrer) és mostra del treball compartit de diverses entitats i agents del territori per establir-ne la programació i coproducció dels actes. El treball compartit entre els tècnics municipals de joventut, les entitats Vórtex, Cia dosdetres, La Imperfecta Dansa, PXL Sonic Estudi, els serveis tècnics d’espectacle i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat han possibilitat l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament.

Dels diversos dies, cal destacar l’èxit de convocatòria dels concerts de Pepet i Marieta, Suu i Animal. També ha estat notable la bona acceptació de Secondtrast, Mn Bràmit Morera i els Morts, La Folie i Ruth Baker Band.  En general, cal observar també les experiències d’espectacles impulsats per joves creadors, en que s’han mostrat els treballs de malabars, ballarins, pallasses i actors i també la bona rebuda de la mostra de cinema de drets humans  i les sessions de contacontes solidaris.

Un dels actes d’elaboració més popular ha estat el 7è Yo pongo Internacional, fet amb l’impuls de la conselleria de cooperació, on mentre es preparaven i compartien menjars els participants explicaven les receptes i els records que els evocava el menjar que compartien.

Aquest bon funcionament també s’ha revertit en la participació al cicle, que com dèiem en la capçalera s’ha superat el nombre d’espectadors acollits en aquest Festival. Respecte l’any anterior, el 2017 ha mantingut xifres, denotant la marca dels 5300 espectadors com a excel·lent fita que dóna al festival el reconeixement i la qualificació de referència a la ciutat i camp de Tarragona. El fet que l’espai estigui consolidat per l’afluència de públic, juntament amb la mitjana de les valoracions rebudes en les enquestes (4,8 sobre 5) fan que sigui palès la satisfacció tant dels joves creadors com dels espectadors. Entre els comentaris d’usuaris es pot destacar el valor atorgat a l’Espai Jove La Palmera, un indret cultural on poder anar gratuïtament les nits d’estiu, descobrir nous creadors i propostes artístiques, i apreciar la qualitat dels grups musicals programats. Les principals demandes més reiterades són de projectar espais formatius, prolongar la durada del cicle o fer arribar la proposta d’alguna figura d’algun artista concret de cara als propers anys.

Aquest any especialment ha destacat el protagonisme i foment de les bandes de mestissatge i fusió projectant un escenari divers en quan a instrumentació i molt festiu pel volum de músics en moviment. Aquest fet ha recaigut a cobrir nits d’autèntic espectacle on el ball i la gresca hi ha estat presents aplegant públic familiar, jove i adult que ha donat joc i popularitat a l’espai.

Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org