El programa de música en viu a la via pública ja camina

Ja s’han lliurat quatre acreditacions a músics i hi ha dues peticions més en tràmit

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres, 25 de juliol, arrenca el primer concert de petit format del nou programa cultural ‘Tarragona Patrimoni, músics al carrer’, que aposta perquè la música en viu tingui una major presència a la ciutat de forma regulada.

Des de la posada en marxa del programa, a principis del mes de juliol, ja s’han lliurat quatre acreditacions, hi ha dues peticions més en tràmit. Dos dels músics que ja disposen d’acreditació tenen adjudicats espais per tocar fins al 24 d’agost. Alguns dels espais sol·licitats per a les actuacions reservades són la Rambla Nova (davant del Teatre Metropol), el passeig de les Palmeres, la plaça Verdaguer, el Pla de la Seu o el Portal del Roser.

Els músics interessats a participar en el programa han de sol·licitar a l’OMAC una acreditació per entrar a formar part del cens de músics i, un cop concedida (en el termini de tres dies laborables, si reuneix les condicions), ha de formalitzar la petició per tocar en un dels 19 punts d’actuació repartits per la ciutat. L’adjudicació de l’espai i hora es fa per estricte ordre d’arribada de les peticions i en cap cas no podran ser superiors a un mes de vigència. L’adjudicació d’espai també tindrà en compte la rotació dels músics, estils musicals i condicions de l’espai.

Els 19 punts d’actuació repartits per tota la ciutat on els músics i grups acreditats podran tocar amb reserva prèvia són:

· Rambla Nova, coca central davant del Teatre Metropol.

· Plaça del Fòrum.

· Passeig de les Palmeres.

· Plaça Corsini.

· Plaça de les Cols.

· Portal del Roser.

· Pla de la Seu.

· Plaça de la Font, prop de les escales de l’Ajuntament.

· Plaça del Rei.

· Carrer Comte de Rius, cantonada carrer August.

· Plaça Verdaguer.

· Plaça Imperial Tàrraco, davant estació d’autobusos.

· Passeig d’Espanya, davant estació de RENFE.

· Rambla Lluís Companys, prop de la plaça de la Generalitat

· Rambla Campclar.

· Plaça Constitució de Bonavista.

· Plaça del Tarragonès, davant del Centre Cívic de Torreforta.

· Plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau

· Plaça de l’Església Sant Salvador.

Cadascun d’aquests punts disposa d’una fitxa tècnica que especifica el punt exacte on tocar i estableix el nombre màxim de músics, el màxim de decibels i els horaris permesos.

Les reserves per actuar es podran fer telemàticament o de manera presencial a l’Antiga Audiència, els dimarts i dijous, de 10 a 13 h. I els intèrprets hauran de complir una sèrie de requisits com ara que les actuacions en un mateix punt tindran una durada màxima d’una hora, només podran reservar el mateix punt dues vegades al dia i fins a un màxim de 3 vegades a la setmana. Les condicions també fixen, entre d’altres, que haurà de ser música en directe i que s’hauran de respectar la mobilitat de la zona i els accessos a comerços i habitatges.