FITT 2018: Tarragona és teatre

Fins al 21 de juliol, la ciutat s’omplrià d’art contemporani amb motiu del V Festival Internacional de Teatre de Tarragona

Per . Actualitzat el

Cinc edicions del FITT. I amb aquesta, la consolidació, ja que deixa de ser un festival bianual per passar a ser una data fixa en el calendari de tots els tarragonins. Un esdeveniment teatral que cada cop suma més complicitats (aquest any s’hi sumen el Magatzem i el Teatre del Serrallo), cosa que permet que sigui el festival de Tarragona i dels tarragonins, que decidiran un altre cop al YOUNGFITT quin espectacle portarà arreu del món el premi especial del públic.

EL FITT és un centre de referència teatral contemporània amb propostes internacionals però també locals. Aquest any l’organització ha volgut promocionar el talent de la ciutat amb dos espectacles de dos artistes tarragonins: Vaig ser Pròsper, de Marc Chornet, i A mí no me escribió Tenessee Williams, de Roberto G. Alonso. Però també d’arreu de l’escena estatal i internacional amb un total de 15 espectacles més una exposició permanent de vuit procedències molt diferents (Tarragona, Barcelona, Madrid, Euskadi, França, Itàlia, Anglaterra, Hongria o Argentina). Moltes companyies presenten el seu espectacle per primer cop a casa nostra. Autors contemporanis que parlen, a través de l’art, del que els preocupa i, per tant, del que ocupa i preocupa la societat actual. Creadors que conviden el públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo.

Fem entre tots que Tarragona, durant aquests dies, sigui un obrador teatral. Vine i coneix les companyies, els programadors, gaudeix dels sopars tarragonins. Forma’t, si vols, en algun workshop. En definitiva, suma’t al FITT i deixa’t sorprendre!

 

FIITYOUNG
Una de les propostes que els organitzadors del FITT han volgut impulsar és el YOUNGFITT, un certamen de les propostes internacionals més arriscades i avantguardistes en el marc del festival de noves dramatúrgies de Tarragona. Els dies 17, 18 i 19 el Teatre Metropol acull muntatges com LOCUS AMOENUS, de la companyia catalana Atresbandes; LAS MUERTES DE LOS OTROS, de Fernando Montoya (Euskadi); SOUL SEEKERS, de Mokhallad Rasem (Iraq); WE’VE GOT EACH OTHER, de Paul O’Donnell (Anglaterra); D5, PANTANI, de la companyia italiana Loftheatre; i PALMYRA, de Bertrand Lesca & Nas Voutsas (França i Anglaterra).

Cada dia es poden veure dos espectacles, a les 19 h i a les 21 h. Entre un espectacle i un altre, tothom podrà sopar al jardí del teatre. I, a més, pel sol fet de venir un dia, els espectadors tindran dret a assistir als workshops que les companyies Atresbandas i Paul O’Donnell oferiran els dies 18 i 19 de 10 h a 14 h al teatre El Magatzem.

Com l’edició passada, es manté el premi FITT del públic, dotat amb 1.000€, que es lliurarà el dia 19 a la companyia que hagi sumat una puntuació més elevada a partir de les valoracions dels assistents. Però enguany s’incorporen dos premis més lliurats pel jurat: un al millor espectacle, dotat amb 2.000€, i un altre pel millor intèrpret, al qual el Mercat Central li regala un lot de productes.

Per tal de facilitar contactes i generar oportunitats per a les companyies tarragonines, els organitzadors del FITT han creat espais de trobada amb els programadors que facilitin a aquestes companyies que els seus espectacles es puguin programar a festivals i sales d’altres ciutats i països. Les entrades estan a la venda al portal tarragonaexplore.com, marca de l’empresa tarragonina Grupo Rosell.

Tota la programació i venda d’entrades a fitt.cat i a tarragonaexplore.com