Doble sessió del Ballet de Moscou al Palau de Congressos

Es representarà ‘El llac dels cignes’ (27 de juliol) i ‘Don Quixot’ (28 de juliol)

Per . Actualitzat el

El Ballet de Moscou torna amb una doble sessió de ballet al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. En aquesta ocasió amb El Llac dels Cignes, el divendres del 27 de juliol, i Don Quixot, el dissabte 28 de juliol. Les dues actuacions tindran lloc a les 21 hores.

La companyia del Ballet de Moscou ha trobat a Tarragona un públic fidel i amant de la dansa. El Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’ha consolidat com a parada permanent de la companyia que realitza entre 3 i 6 actuacions a l’any. Entre altres ballets que han representat al Palau de Congressos hi trobem també La Bella Dorment, Giselle i El Trencanous.

La taquilla del Palau de Congressos s’obrirà a partir de les 20 hores per aquelles persones que vulguin comprar l’entrada directament el dia de l’esdeveniment. Anticipadament es poden comprar online, des de la pàgina web del palautarragona.com es pot accedir a la venda d’entrades de tots els espectacles publicats.

Les entrades tenen un preu de 38,90€ i les de grups (a partir de 12 persones) de 20,90€ l’entrada.

 

El Llac dels Cignes

Música: Piotr I. Txaikovski

Coreografia: Marius Petipà – Lev Ivanov

Què fa que El Llac dels Cignes sigui el ballet més estimat de tots els temps? La seva encisadora història recorre tota la gamma d’emocions humanes, i el consens popular s’inclina a assenyalar la música de Piotr I. Txaikovski, “el més admirat compositor de música de ballet en la tradició clàssica que mai hagi existit”, com la major responsable, per estar repleta de moltes melodies molt apropiades per dansar, i summament belles i agradables d’escoltar. D’altra banda, començant per les notes del tema malenconiós i misteriós de l’oboè, que anuncia la presència de la princesa-cigne al costat del llac, els ritmes, ja siguin ràpids o lents, han inspirat (i encara inspiren) coreografies líriques, fluïdes, i fins i tot una mica dramàtiques que ofereixen una gran oportunitat de lluïment als intèrprets.
Amb els millors solistes russos que integren el Ballet de Moscou en el qual destaquen els solistes Cristina Terentiev, Alexei Terentiev i Aleksandr Petrichenko sota la direcció de Timur Fayziev, en l’obra més representada de tota la història de la dansa.

Primera part: 60 minuts
Descans: 20 minuts
Segona part: 50 minuts
 

Don Quixot
Coreografia: Alexander GORSKI
Libreto: Marius PETIPA
Música: Ludwig MINKUS

Ballet en tres actes, basat en el capítol XIX del segon llibre de “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes Saavedra.

El Ballet de Moscou presenta una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral: El Quixot. Dirigit per Timur Fayziev, coreògraf format al Mariïnski on fou primer ballarí, el Ballet de Moscou va ser fundat en 1989, i està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o l’Stanislavski. La companyia ens presenta en aquesta ocasió Don Quixot, ballet en tres actes basat en el capítol XIX del segon llibre de “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes.

L’estrena mundial d’aquest ballet amb música de Ludwig Minkus fou al Teatre Bolxoi de Moscou, el 26 de desembre de 1869, com a requeriment dels Teatres Imperials de Rússia. El mateix Petipà revisaria en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions del coreògraf Alexander Gorski, va reconstruir l’obra el 1900 amb gran èxit.

L’argument se centra principalment en l’amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes. Cristina Terentiev, Aleksandr Petrichenko i Alexei Terentiev acompanyats de tot el Ballet de Moscou ens delectaran amb l’obra més emblemàtica de la dansa teatral.

Primera part: 50 minuts
Descans: 20 minuts
Segona part: 45 minuts