URV i Fundació Estela per a la Discapacitat organitzen la I Jornada d’Educació per a la Diversitat

El divendres 29 de juny a l’Aula Magna del Campus Catalunya

Per . Actualitzat el

La Càtedra d’Inclusió Social de la URV i la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa de Santa Tecla, organitzen aquest divendres dia 29 de juny la I Jornada d’Educació per a la Diversitat. La voluntat d’aquesta trobada és endegar un espai de debat i d’intercanvi d’impressions entre professionals que treballen en l’àmbit ampli de la inclusió social de les persones amb diversitats funcionals. En aquesta primera edició, la Jornada se centra al voltant de la inclusió educativa. Es divideix en dues parts: en la primera es presenten experiències d’inclusió àmplies en tres territoris diferents -el País Basc, la comarca del Bages i Tarragona. La segona part es dedica a la presentació del treball concret que duen a terme els quatre centres d’educació especial de Tarragona, la tasca dels centres ordinaris i la figura de l’EAP. La Jornada finalitzarà amb un torn obert de paraules dels assistents amb l’objectiu de recollir idees en l’àmbit de l’educació i la inclusió de persones amb diversitats funcionals.

L’acte es desenvoluparà durant el matí a l’Aula Magna del Campus Catalunya i comptarà amb la presència de la nova rectora de la URV, Maria José Figueras, i del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. En la inauguració de la jornada també hi intervindran el doctor Francesc Xavier Grau, president de la Fundació Estela, i la doctora Carme Borbonès, directora honorífica de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV.

La primera part de la jornada consistirà en una ronda d’explicacions d’experiències a càrrec de professionals del País Basc, de la Fundació AMPANS (Bages) i de la Fundació Estela per a la Discapacitat (Tarragona). Aquesta part serà presentada pel doctor Ángel Belzunegui, director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV.

La segona part de la trobada tindrà com a protagonistes els professionals de l’Escola Estela, la Muntanyeta, l’Escola Solc, l’Escola Sant Rafael, l’Escola Carmelites i l’EAP del Tarragonès. Tots els centres participaran en una taula rodona moderada per Cinta Moriones, Inspectora d’educació. Ángel Belzunegui farà les conclusions en la cloenda de l’acte.

Hi ha més de 200 docents, estudiants universitaris i professionals inscrits en la jornada, que és una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE URV amb una certificació de 6 hores.