Ricomà (ERC) posa els valors republicans com l’eix del canvi a Tarragona

L’alcaldable d’ERC pronuncia la conferència sobre el futur de la ciutat

Per . Actualitzat el

L’alcaldable d’ERC, Pau Ricomà, va pronunciar el passat dimecres, 6 de juny, la conferència de ciutat ‘Tarragona. Canviar per prosperar’ davant d’una àmplia representació de la societat tarragonina. El líder dels republicans va presentar les línies estratègiques d’ERC per assolir el canvi que necessita la ciutat. «Tarragona té els recursos suficients per convertir-se en una ciutat pròspera. La ciutat necessita un canvi de rumb basat en els valors republicans i les estratègies compartides», va afirmar.

Ricomà va desgranar en sis apartats els diferents àmbits en què el seu partit invertirà esforços per convertir Tarragona en una ciutat pròspera. En el primer apartat, Valors Republicans, Pau Ricomà va destacar que «governarem amb els valors republicans de l’honestedat, la transparència i el bon govern, pensant en les persones». Per Ricomà, «Tarragona necessita que s’utilitzin molt bé els recursos de tots i que no es repeteixin casos com el Jaume I o la pèrdua de milions en ajudes per la biblioteca de Campclar o el Pla Integral de la Part Alta».
La Participació Ciutadana va centrar també la conferència de Ricomà qui va defensar la proposta de Consell de Districtes que des d’ERC ja s’havia posat sobre la taula.
En l’apartat Treball i Futur, l’alcaldable d’ERC va defensar la indústria com a model econòmic i es va mostrar exigent amb la necessitat de controlar les emissions de la indústria.
També en l’àmbit econòmic, l’alcaldable d’ERC va defensar la creació d’un observatori del comerç per donar sortida als problemes que afecten el petit comerç
En el quart eix, l’Urbanisme Social, Ricomà va defensar que «l’ordenació i el creixement de la ciutat ha d’estar realment en mans dels poders públics i no dels interessos privats». L’alcaldable d’ERC aposta per «convertir el Francolí en el nexe d’unió entre Ponent, Nord i Centre, preservar els espais amb més valor paisatgístic, reactivar l’Anella Verda i regenerar, recuperar i rehabilitar el centre històric de Tarragona». Per als republicans, cal afrontar el problema dels habitatges buits i van anunciar que convocaran un concurs per aprofitar el coneixement i l’expertesa per cercar-hi solucions.
En el cinquè eix, Cultura per créixer, Pau Ricomà va anunciar l’aposta per «impulsar una estratègia cultural i inclusiva convertint els centres cívics en centres cívics culturals de proximitat (CCCP) i el Banc d’Espanya en el Centre Cívic i Cultural la Rambla».
En el darrer punt de la conferència, Mirada Metropolitana, l’alcaldable d’ERC per Tarragona va afirmar que «els reptes de mobilitat, infraestructures, salut, residus, etc., no són locals i les solucions tampoc ho seran», i va defensar que «si volem que Tarragona sigui un node que brilli, hem de treballar amb mentalitat de col·laboració per sobre de la competència estèril, compartint recursos amb les ciutats líders en turisme, indústria agroalimentària o logística del nostre entorn».