Josep Andreu deixa la presidència del Port de Tarragona

Entre les seves fites hi ha l’atracció de Creuers al territori i la diversificació de tràfics a les instal·lacions portuàries

Per . Actualitzat el

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona des de l’any 2011, Josep Andreu, deixarà el seu càrrec per “tornar a l’empresa privada”. Així ho ha comunicat aquest vespre el mateix Port de Tarragona en un comunicat enviat als mitjans arran del contacte que Josep Andreu ha mantingut durant la jornada d’aquest dimecres amb el nou Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Vet aquí el comunicat enviat sobre la no continuïtat de Josep Andreu al capdavant del Port de Tarragona.

“El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha comunicat aquest dimecres de forma personal al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la seva decisió de no continuar en el càrrec al capdavant del Port de Tarragona.

Josep Andreu ha explicat al conseller que va prendre aquesta decisió a principis d’aquest any però que, per ètica i lleialtat institucional, ha esperat a transmetre-la a la formalització del nou Govern de la Generalitat. 

Josep Andreu també ha comunicat aquesta decisió avui mateix als membres del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona.
Després de més de set anys a la presidència de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu considera que ha arribat el moment de tancar aquesta etapa professional i retornar al sector privat.

El president Josep Andreu s’ha posat a disposició del conseller Damià Calvet i li ha agraït la seva atenció i disponibilitat per acordar un traspàs formal i ordenat, similar al que s’ha dut a terme avui al Port de Barcelona, una vegada s’hagi decidit qui ocuparà el càrrec al capdavant de l’Autoritat Portuària de
Tarragona”.

Josep Andreu va accedir a la presidència del Port de Tarragona sota el govern d’Artur Mas a inicis de l’any 2011 i durant tot aquest temps ha destacat pel seu perfil gestor. Entre les fites assolides sota la seva presidència hi ha la consolidació del Port de Tarragona com a instal·lació de creuers i la diversificació de tràfics a les instal·lacions portuàries. També ha destacat per la seva aposta en establir vincles entre el Port i la Ciutat, fet que ha quedat demostrat amb la consecució de la passarel·la del Miracle, que serà inaugurada en breu, i l’arranjament dels espais de domini públic del Port de Tarragona.