L’oposició demana a Ballesteros que trenqui amb el PP

ERC, C’s i CUP s’han pronunciat en aquesta línia després de que es conegui la sentència del cas Gürtel

Per . Actualitzat el

ERC, C’s i CUP han enviat comunicats demanant a Ballesteros que faci fora el PP del govern de Tarragona després que s’hagi fet pública la sentència del cas Gürtel que condemna els populars per corrupció. Pel portaveu republicà, Pau Ricomà, «El PSC no pot mantenir el PP al govern de la ciutat després de la sentència. No podem tenir Tarragona en mans del partit més corrupte d’Europa».

El conseller d’ERC demana a Ballesteros «coherència amb el que s’està vivint al Congrés on el PSOE ha registrat una moció de censura en contra del PP. Si pels socialistes el Partit Popular no és digne de governar a Madrid, per què ho ha de ser per governar Tarragona?» i adverteix que «la comoditat del PSC amb el pacte actual no pot passar per sobre del dany per la imatge de Tarragona que suposa mantenir el PP al govern».

Per tot això, Ricomà insta l’alcalde de Tarragona a trencar el pacte amb el PP de forma immediata i a buscar acords puntuals en els temes de ciutat durant el que queda de legislatura. «Si Ballesteros trenca el pacte amb el PP, tindrà l’oportunitat de fer un esforç de diàleg real amb l’oposició que beneficiaria molt la ciutat i els tarragonins». Ricomà afegeix que «l’alcalde trobarà suports puntuals en tots aquells temes en què es prioritzin els interessos dels tarragonins. Per ERC no quedarà. Ho vam demostrar el darrer ple, votant a favor d’un paquet d’inversions arreu de la ciutat per valor de 7 milions d’euros que necessitava el nostre vot per tirar endavant».

El portaveu del Grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha recordat que «des del mateix dia de la creació del tripartit de govern del PSC, PP i Unió, Cs va advertir al PSC que governés en minoria a Tarragona». «Aquest pacte hauria de trencar-se per molts motius. Clarament, és un pacte negatiu per a Tarragona i en la seva gestió diària es pot observar», ha apuntat Viñuales. I ha afegit que «És el PSC el que ha de ser valent i governar en minoria, però les seves pors li van portar a aquest pacte que només li ha portat inestabilitat i desgovern».

Des de la CUP de Tarragona es reclama a Ballesteros que «sigui coherent i trenqui immediatament el pacte de govern amb el Partit Popular». Recorden que «el PSC ha avalat la decisió del líder del PSOE Pedro Sánchez, la qual es fonamenta en el fet que la dispositiva de la sentència condemna el PP com a responsable a títol lucratiu de la causa sobre la primera època de la trama Gürtel (1999-2005). De fet, el PSOE ha qualificat el PP com un partit “podrido por la corrupción”, del qual es desprèn que es tracta d’una qualificació que afecta el conjunt del partit popular, independentment que sigui a nivell estatal, autonòmic o local».

Per la CUP, «l’actitud que prengui el PSC en municipis com Badalona o Tarragona determinarà si el PSC prefereix aliar-se amb el PP pel 155 o bé trencar els pactes per ser coherents i responsables amb la decisió presa a Madrid i Barcelona».