Què diuen els alcaldes d’en Quim Torra

Preguntem a diversos batlles del territori sobre el nou president de la Generalitat

Per . Actualitzat el

Catalunya tindrà aviat nou president (un cop el nomenament sigui ratificat pel rei Felip VI). El 131è president de la Generalitat de Catalunya serà en Quim Torra, el candidat proposat per l’expresident Carles Puigdemont des del seu exili a Alemanya. La figura del nou cap de l’executiu català ocupa aquests dies pàgines, entrevistes i tertúlies als mitjans de comunicació de tot el país, els quals recullen el seu perfil personal i ideològic per tal de dibuixar quines seran les seves primeres decisions al capdavant del país després d’uns mesos molt convulsos per l’aplicació del 155 i l’empresonament de polítics catalans. A Notíciestgn hem fet l’exercici de preguntar als alcaldes del territori què esperen del nou president Torra i quines són les sensacions que els genera el seu nomenament. Hem aconseguit quatre respostes, i totes ben variades.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, espera que «Quim Torra no sigui un actor secundari o un personatge de transició. Soc optimista, de fet, més optimista que fa dues setmanes, perquè sempre ha demanat que hi hagués Govern. Demano que Quim Torra governi i dialogui. Cal prendre decisions per treure’ns de sobre el 155».

L’alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira, ho té molt clar. Rovira confia que Quim Torra continuï endavant amb el procés catalanista. «Que faci República», ens diu textualment en un missatge enviat per correu.

L’alcalde de Calafell, el socialista Ramon Ferré, es felicita per la consecució d’un nou Govern, però a la vegada es mostra exigent amb el nou executiu català. «Ja era hora. Hem perdut molt de temps. De la Generalitat ens calen sobretot tres coses: solucions a l’atur al Baix Penedès, activant per exemple el Logis Penedès, una solució immediata als peatges i que es pagui el deute mantingut amb els ajuntaments».

En una línia similar es posiciona l’alcalde de Salou, Pere Granados (PDeCAT), que a Torra li reclama sobretot la reactivació de l’administració catalana. «Espero que formi un govern al més aviat possible per tal de desenvolupar les polítiques econòmiques i socials que incrementin la qualitat de vida de tots els catalans i catalanes i que signifiqui un veritable avenç en el progrés de Catalunya. També ha de donar urgentment impuls als projectes paralitzats. A Salou, en concret, les obres de canalització del barranc de Barenys i l’inici de les obres del Hard Rock Entertainment amb tot el que això implica com a motor econòmic pel territori. Donem un marge de confiança perquè així sigui».

L’últim alcalde a contestar és el d’Altafulla (En Comú Podem). Fèlix Alonso demana a Quim Torra «que canviï allò que ens ha manifestat durant tots aquests anys i sigui un president de tots, transversal… no com ha demostrat en els seus articles i els seus tuits. No n’espero gaire cosa, desgraciadament, però l’única possibilitat que veig és que la funció fa a la persona i que, per tant, tot és tranquil·litzi i les paraules que diu de diàleg siguin veritat i no simplement una sèrie de ciència-ficció», conclou l’alcalde altafullenc.