El Metropol estrena platea

El teatre modernista reobrirà pels Premis Literaris d’aquest dissabte

Per . Actualitzat el

Les obres de remodelació de la platea del Teatre Metropol ja estan enllestides. La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha presentat el resultat de l’arranjament que s’han fet al Metropol satisfeta perquè s’han comlert els terminis i el teatre modernista podrà acollir la cerimònia dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona que es lliuraran aquest dissabte. Floria ha explicat que «hem iniciat la reforma més important del Metropol des que es va obrir l’any 1995, aquesta primera fase s’ha centrat en la reforma de la part funcional i estructural del teatre i ha tingut un cost de 180.000 euros»..

Les tasques que s’han realitzat han estat el muntatge, desmuntatge i entapissat del pati de butaques, la renovació dels cortinatges, l’arranjament del parquet de les sales i el vestíbul i la renovació de la il·luminació i la substitució per leds que permetrà un estalvi energètic del 60%. També s’ha pintat i arranjat el fossar de músics i s’ha col·locat una planxa que suporta un pes de fins a 1.000 quilos el metre quadrat, aquest espai permetrà que puguin fer-se espectacles amb un petit conjunt musical. La consellera ha explicat que la reforma continuarà amb fases posteriors on s’actuarà en la climatització, les cobertes i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici i es farà de manera que sigui compatible amb la programació d’espectacles i l’activitat que la Sala Trono desenvolupa a la caixa escènica.

En aquest sentit, i per fer compatible l’ús del Teatre Metropol amb el que fa del escenari l’empresa Trono Serveis Culturals S.L., l’Ajuntament ha explicat que han establert un dispositiu per fer-ho de la forma més ràpida possible. Aquests canvis d’orientació impliquen moure les grades que la Trono té ubicades a la caixa escènica, canviar la il·luminació i la orientació de l’equip de so. Floria ha explicat que l’Ajuntament assumirà el cost d’aquests canvis que es preveu que seran molt habituals perquè ja hi ha programats diversos espectacles al teatre modernista i «estan arribant sol·licituts de les entitats de la ciutat».

Portes obertes per veure les millores

L’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes amb motiu de la reforma del Teatre Metropol que es duran a terme els divendres 4 i 11 de maig. La visita serà guiada i es farà un recorregut per l’equipament per donar a conèixer les millores que s’han realitzat i el valor patrimonial de l’edifici. El punt de trobada per a totes aquelles persones interessades serà la porta principal (Rambla Nova, 46), i es realitzaran tres visites a les 18 h, 19 h i 20 h amb una durada aproximada d’una hora. L’accés és lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala.

Més de cent anys d’història

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l’edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L’any 1991 l’immoble va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l’arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d’arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.