La Fundació Estela ja prepara Sant Jordi

Els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional elaboren obsequis tant per als centres de la Xarxa de Santa Tecla com per a clients externs

Per . Actualitzat el

Un any més, els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, ja treballen en el procés d’elaboració de roses i obsequis amb motiu de la festivitat de Sant Jordi. «Fa tres mesos vam començar a pensar i planificar tots els passos per a l’elaboració de les roses i la llibreta que hem dissenyat per aquest any», explica Helena Gómez, directora del centre. Concretament enguany confeccionen 100 roses grogues –que es vendran a l’estand que la Fundació té a la Rambla Nova la mateixa diada de Sant Jordi– i 300 llibretes que es repartiran entre les persones hospitalitzades en els dos hospitals de la Xarxa de Santa Tecla (Tarragona i el Vendrell).
D’altra banda, també reben encàrrecs d’altres entitats, com per exemple el Port de Tarragona, per al qual aquest any elaboren 500 roses blaves, que també es repartiran en el seu estand de la Rambla Nova el dia de Sant Jordi.
«L’elaboració d’aquests obsequis afavoreix la integració i el desenvolupament personal dels usuaris. Cadascun, dins de les seves possibilitats, realitza un dels passos previstos en la cadena de treball», expliquen Anabel Jiménez i Montse Herrero, monitores del Centre Ocupacional. «Així, uns retallen, altres enganxen, altres donen forma a la rosa, altres l’emboliquen…  de manera que tots participen en el procés d’elaboració, amb l’ajuda, quan és necessari dels monitors i monitores», asseguren.
Ben aviat, doncs, des de les instal·lacions de la Fundació Estela per la Discapacitat, ubicades al polígon Riuclar de Tarragona, sortiran aquests detalls artesanals, fets a mà pels seus usuaris i usuàries, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.