La Xarxa de Santa Tecla reforça els centres de salut del litoral per festes

Increment d’efectius en els serveis d’Atenció Continuada dels centres de primària i a urgències de l’Hospital del Vendrell

Per . Actualitzat el

Un any més, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla reforçarà els dispositius sanitaris als municipis costaners del Baix Penedès i del nord del Tarragonès durant la Setmana Santa per atendre l’increment de la demanda assistencial derivada de l’activitat turística sense que això afecti l’atenció de la població habitual. En concret la institució incrementarà els recursos en el serveis d’atenció continuada dels centres de salut del CAR de Calafell, CAP de Torredembarra i del Consultori de la Pineda (Vila-seca), així com al servei d’urgències de l’Hospital del Vendrell.

Hospital del Vendrell

En el cas de l’hospital comarcal del Baix Penedès, el reforç entrarà en funcionament el dilluns dia 26 de març, tot coincidint amb l’inici de les vacances escolars i amb la previsió de l’arribada de les primeres famílies amb segona residència. Entre el dilluns 26 i el dijous 29 el servei d’urgències de l’hospital es reforçarà amb un metge addicional en horari de 8h a 15h. A partir del Divendres Sant i fins al Dilluns de Pasqua, es reforçarà amb un facultatiu de 9h a 21h i amb un altre addicional en horari de 20h a 02h durant tot el cap de setmana. El doctor José Montesinos, cap d’Urgències de l’Hospital del Vendrell, preveu que “aquesta Setmana Santa la demanda superarà la de l’any passat, quan vam atendre una mitjana de més de 260 urgències diàries”. L’Hospital del Vendrell és un dels centres del territori que més nota l’efecte del turisme en èpoques vacacionals a la Costa Daurada.

Calafell, Torredembarra i La Pineda

Pel que fa al reforç en l’àmbit de l’Atenció Primària, aquest es concentrarà especialment en el cap de setmana llarg del divendres 30 de març al dilluns 2 d’abril. “Hem planificat un reforç específic dels dispositius de primària a les nostres Àrees Bàsiques de Salut (ABS) on preveiem un increment important de la demanda, és a dir a la platja de Vila-seca, a Calafell i a Torredembarra”, diu la doctora Marta Ruiz, coordinadora mèdica d’atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla. D’aquesta manera el consultori de la Pineda obrirà durant tot el cap de setmana des del Divendres Sant fins al diumenge dia 1 d’abril en horari de 9h a 21h i el dilluns de Pasqua de 9h a 15h (normalment està tancat els caps de setmana i festius fins a l’inici de la temporada alta de juliol i agost). Torredembarra també es reforçarà el divendres, dissabte i diumenge amb un metge més de 9 a 21 h.

Pel que fa al CAR de Calafell, el reforç s’aplicarà ja a partir del dilluns 26 de març amb un segon facultatiu en el servei d’atenció continuada en franges de matí i de tarda. La nit del dijous 29 al vespre s’afegirà un segon reforç facultatiu de 12h en horari nocturn i el divendres, dissabte i diumenge el servei disposarà d’un tercer reforç de 24h (tres metges durant els dies i dos a les nits).