La URV presenta el Jardí de les Papallones

Dona refugi a més de vint espècies de papallones i molts altres pol·linitzadors

Per . Actualitzat el

Avui s’ha inaugurat el Jardí de les Papallones, construït amb motiu del 25è aniversari de la URV.

L’espai compta amb més de 200 m² i està ubicat entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus Sescelades. Les floracions de les plantes que hi ha en aquest jardí atrauen les papallones, que podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera es podrà recuperar part de l’espai natural original que ocupa el campus, el qual està situat sobre antics conreus abandonats.

Al jardí, s’hi han cultivat plantes amb unes necessitats hídriques baixes i així s’ha donat refugi a més de vint espècies de papallones i molts altres pol·linitzadors. El jardí allotjarà també altres insectes i aus que actualment, es troben desplaçats del campus.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal afavorir la biodiversitat local i permetre a aquests insectes alimentar-se i reproduir-se. Un bon indicador de qualitat ambiental, ho són les papallones, ja que són molt sensibles a la degradació dels hàbitats. Per tant, es tracta de millorar la fauna i flora del nostre entorn més immediat, per aconseguir un nivell ambiental òptim.

El Jardí de les Papallones del campus Sescelades és un testimoni de la col·laboració entre la URV i Repsol, així com del compromís que tenen per preservar la biodiversitat.