Més de 250 joves participen a les jornades d’impuls de l’ocupabilitat

Es tracta de potenciar el talent jove i afavorir el desenvolupament competències professionals

Per . Actualitzat el

Més de 250 alumnes d’ESO, batxillerat i Formació Professional i 25 professors procedents dels centres educatius de la zona han participat en les jornades PowerYou Xperience Junior i PowerYou Xperience celebrades a Valls els dies 8 i 9 de març, respectivament. En total han estat 340 els assistents, atès que els professors dels centres educatius també hi han estat convidats. L’objectiu d’aquestes trobades és potenciar el talent jove i afavorir el desenvolupament de les competències professionals més valorades en l’actual entorn professional. El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute, impulsada per ManpowerGroup, han organitzat aquestes jornades amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, Valls Genera, Consorci Pro Universitari i Institut d’Estudis Vallencs.

Aquestes activitats s’emmarquen dins del conveni signat entre el Departament d’Ensenyament, a través del Consell Català de Formació Professional, i Human Age Institute per promoure el desenvolupament de talent en els alumnes de Formació Professional. L’objectiu d’aquest conveni és que aquest col·lectiu pugui impulsar la seva ocupabilitat, millorant les seves competències i habilitats mitjançant ponències i jornades pràctiques com les programades a Valls.

L’acte inaugural d’aquestes sessions ha comptat amb la participació de representants de les diferents entitats col·laboradores. El president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal, ha afirmat que “aquestes jornades aporten als joves un nivell d’autoconeixement de les seves pròpies capacitats, interessos, vocacions i competències que completa el treball dels orientadors i les famílies”. Ficapal també ha destacat que “el fet de poder fer-ho, a més, a través de metodologies gamificades, del contacte amb empreses i professionals de recursos humans que els traslladen el que estan demanant les empreses, els dóna un nivell d’informació superior a l’hora de decidir “.

Per la seva banda, la directora d’Ocupabilitat d’Human Age Institute, María García, ha assegurat que “vivim en un entorn canviant en el qual les empreses sol·liciten talent compromès, amb capacitat per a l’aprenentatge constant, domini d’idiomes i capacitat de treball en equip”. “Aquestes sessions”, ha afegit, “suposen una magnífica oportunitat per als joves, ja que podem acostar les tendències del futur de l’ocupació i les necessitats de les organitzacions d’avui”.

El president de Valls Genera i regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, ha afegit que la zona en què s’han celebrat aquestes jornades “és una zona amb futur”. “No necessiteu sortir fora, només heu de formar-vos i conèixer les competències que avui demanen les empreses perquè se us obrin les portes del mercat laboral”.