Què volen fer amb el Port Esportiu de Tarragona?

Per . Actualitzat el

Recordo amb enyorança quan, vivint a Barcelona, venia a Tarragona per gaudir de l’ambient nocturn que es vivia al Port Esportiu. En més d’una ocasió, una colla d’amics ens vam posar d’acord per gaudir de la nit tarragonina a vora mar. L’oferta nocturna del Port Esportiu era inigualable. Hi havia «festa per a tothom», independentment de la raça, el color, el sexe, l’estatus social… L’ambient que es respirava era excel·lent i incomparable. Havíem substituït Sitges per Tarragona. I ho havíem fet amb convicció. El bon rotllo que es vivia al port de Tarragona difícilment es trobava en cap altre indret. Sopàvem a la Part Alta i reservàvem la gresca per a la part baixa de la ciutat. Les cues per entrar en els diferents locals eren un clàssic. Llàstima que tot això s’ha quedat enrere. Els propietaris dels locals s’han preocupat més de guanyar diners (fàcils) que d’apostar per la inversió sistemàtica d’una zona que s’havia convertit en l’epicentre de la nit (guai) de Tarragona. Els empresaris no van saber conservar «la gallina dels ous d’or». A poc a poc, la inseguretat, la presència de grupuscles violents i la desídia d’alguns empresaris (preocupats per damunt de tot a guanyar diners) es van encarregar de matar l’oci nocturn del Port Esportiu. Encara ara em pregunto què va passar, per què va passar i a qui ha interessat que això passés. Avui dia, el Port Esportiu és una zona poc glamurosa i que no convida gens a l’oci. Els tripijocs dels seus accionistes han resultat nefastos per a la ciutadania. A qui interessa mantenir un Port Esportiu d’una capital de província abandonat, amb locals fantasma, perduts en la foscor de la nit i convertits en magatzems? Recentment, el president de l’Autoritat Portuària posava de manifest la necessitat de recuperar la dignitat d’una zona que va ser l’ex-libris del «bon rotllo» nocturn. Josep Andreu té tota la raó a reclamar una inversió que sigui capaç de tornar a apropar la ciutadania al port, malgrat els interessos d’un lobbie que perd influència, perspectiva i oportunitat de negoci. Aquells que per desídia, oportunisme, interessos foscos i (males) estratègies empresarials van permetre que el Port Esportiu de Tarragona s’enfonsés, haurien de ser castigats i l’administració hauria de tenir mecanismes per evitar que continuessin al capdavant d’infraestructures que, en definitiva, són de tots els ciutadans. Encara tinc l’esperança de poder gaudir d’una nit de gresca en el Port Esportiu. Espero que no trigui gaire perquè els anys no perdonen…