‘L’institut emprèn’ arranca la seva novena edició del concurs d’idees de negoci per a joves

Un centenar de joves salouencs participen en els seminaris sobre la generació de la idea, la creativitat, el màrqueting i els negocis

Per . Actualitzat el

Els alumnes de batxillerat i de cicles formatius del Marta Mata, de l’Institut Jaume I i de l’Escola Elisabeth –més d’un centenar en total- participen en els tallers d’emprenedoria que s’organitzen dins el concurs d’idees que impulsa la regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica per generar noves empreses ‘L’institut emprèn’.

L’Escola Elisabeth, amb la presència d’alumnes de l’Institut Marta Mata, ha estat l’encarregada d’acollir avui el primer dels tallers i seminaris que posaran a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials. L’Institut Jaume I ho farà el proper dijous 22 de febrer.

En aquesta ocasió han estat els emprenedors Rodney James Piper, director del Chaplins Salou, el House of Illusion i del RJP Entertainment; i Josep Moreno, director de cuina dels restaurant de fusió Cook and Travel i del restaurant gastronòmic Deliranto.

El londinenc Rodney James Piper va arribar a Salou fa 22 anys i va obrir una petita sala d’espectacles amb capacitat per a 35 persones. L’èxit que va rebre, va permetre traslladar-se a altra sala més gran per a 100 persones. Des de fa 2 anys, el RJP Group té en funcionament l’espectacle House of Illusion, que rep més de 35.000 persones durant tota la temporada de maig a octubre; i el Chaplins Salou, un escenari que ofereix fins a 6 espectacles per nit, que a mesura que avança la nit podem trobar diferents ambients, des d’un més familiar fins un per gaudir amb la parella o els amics. Actualment es troba en el sèptim lloc dels millors espectacles i atraccions del Trip Advisor a nivell europeu.

L’altre emprenedor que ha impartit els tallers ha estat Josep Moreno, que va decidir destacar per la seva singularitat i la seva passió per la cuina. Actualment, és director de cuina de dos restaurants salouencs. Un és el Cook and Travel, un restaurant de fusió que combina productes locals amb ingredients importats d’arreu i que utilitza el “mapping”, una tècnica on els sentiments s’integren amb el menjar. L’altre és el restaurant gastronòmic Deliranto, que actualment està treballant amb el fil conductor d’”Alicia en el País de las Maravillas”.

La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier ha destacat que “amb iniciatives com aquestes volem animar els joves perquè ells mateixos realitzin els seus propis projectes tot fent-se emprenedors i coneguin de primera mà alguns dels emprenedors que tenim al municipi”. Les candidatures participants podran optar als següents premis: al millor projecte empresarial; al projecte més innovador, al projecte amb més responsabilitat social i, finalment, al projecte més ben treballat. També es podran establir, en funció dels projectes presentats, mencions especials.

Els premis es donaran a conèixer en un acte públic el proper dimarts 29 de maig. La data límit per presentar les memòries serà el proper divendres 11 de maig.