El Minipop obre la convocatòria dels tallers creatius

El festival busca artistes que vulguin compartir la seva creativitat amb petits i grans

Per . Actualitzat el

El Minipop ha fet una crida als artistes a presentar-se a presentar les seves propostes de tallers creatius per la propera edició del festival. Avui s’ha obert la convocatòria per seleccionar les activitats ideades i dinamitzades per creadors locals que s’oferiran durant les tardes de divendres i/o dissabte, 1 i 2 de juny, paral·lelament a les actuacions musicals.

Les persones interessades en formar part de l’Espai Tallers del Minipop 2018 poden enviar les seves propostes fins el 4 de març al correu electrònic tallers@minipop.cat, seguint les instruccions detallades a les bases.

El tallers creatius s’adrecen a un públic principalment d’entre 3 i 14 anys. Segons la seva complexitat, les propostes poden anar dirigides a una franja d’edat concreta, ser obertes a totes les edats o fins i tot estar pensades per ser realitzades pels adults amb l’ajuda dels més petits.

Cada taller s’oferirà durant 3 hores i s’organitzarà en torns d’entre 10 i 15 participants. Els tallers es dividiran en tres modalitats segons l’edat I la durada: els fast tallers, els slow tallers i els tallers per adults. Els fast duraran entre 10 i 15 minuts per torn. Els slow duraran entre 30 i 45 minuts i s’adreçaran a participants de més de 8 anys. I els tallers per adults seran de la modalitat fast. Es poden presentar un màxim de 3 propostes de taller.

El jurat que seleccionarà els tallers i artistes participants està format per la directora del festival, Núria Serrano; la coordinadora dels tallers creatius, Laia Marín; la dissenyadora Eva Jolis, i dos representants dels patrocinadors de l’espai.

L’organització busca propostes originals d’artistes de disciplines tan diverses com l’arquitectura, la pintura, kirigami, la tinta xinesa, la fotografia, l’estampació, la poesia, l’animació, el teatre, la il·lustració, la pintura, el ganxet, la robòtica, la literatura, el grafiti, la construcció, el fang, la costura o el disseny, entre altres. A més, enguany també hi haurà espai pels tallers relacionats amb l’origami, l’art mil·lenari japonès que ha inspirat la nova imatge del Minipop.

El jurat valorarà molt positivament les propostes que tinguin com a participants els nens i nenes a partir d’11 i 12 anys, la primera generació del Minipop. Un altre punt a favor serà que els participants es puguin endur un objecte a casa, tot i que no és un requisit indispensable.

Aquesta zona dedicada a la creativitat forma part del festival des de la primera edició i ha anat creixent any rere any, en resposta a l’interès que ha generat entre el públic. L’objectiu dels tallers és que petits i grans comparteixin una experiència artística, alhora que es posa en valor el treball dels creadors locals. Així doncs, és una oportunitat única per acostar-se a diferents artistes i conèixer de primera mà el seu talent