Javi Sancho enamora els assistents al TAS de Salou

L’humorista va ser el pregoner de la Festa Major d’Hivern

Per . Actualitzat el

Salou ha iniciat avui dijous la 38ena edició de la Festa Major d’Hivern 2018, amb una programació que inclou un conjunt de més de 20 actes que ompliran un cap de setmana d’activitats per a tota la família. El pregó, amb l’actor còmic Javi Sancho, ha estat el primer dels actes que han donat el tret de sortida a la festa. El tarragoní ha aconseguit en molt poc temps plantar-se dins el circuit nacional de monòlegs actuant en multitud de teatres d’arreu d’Espanya, sent el còmic més jove en aparèixer a la cartellera de la Sala Pepe Rubianes a Barcelona. Com no podia ser d’una altra manera el seu pregó en un to fresc i desenfadat ha aixecat els riures del públic.

Durant l’acte també s’ha dut a terme la presentació de les pubilles i hereu del 2018 i la posterior encesa de la traca de Festa Major. Precisament, Sancho, fent gala de les seves aptituds còmiques ha volgut simular la brevetat del pregó de l’any passat de Quique San Francisco però després ho ha superat amb un monòleg en el que ha explicat diverses anècdotes relacionades amb Salou. Un monòleg que ha omplert de rialles el TAS.

El monòleg el podeu veure al següent enllaç: https://www.facebook.com/gabinetpremsa.ajuntamentsalou/videos/842693432576842/

Per la seva part l’alcalde, en el decurs de l’acte ha fet referència a la singularitat d’aquesta festa major, convertida en la més multitudinària de les que se celebren al municipi. “Precisament aquesta Festa, perquè és la que més caracteritza la nostra identitat cultural i la més important de la nostra història festiva, ha creat gran implicació i grans complicitats de la societat, assolint un especial simbolisme com festa tradicional i popular típicament salouenca; consolidant la manifestació popular més autèntica com és el Cos Blanc, que ja s’ha convertit en una potent icona del Salou més festiu”. A més, ha volgut agrair “a totes les entitats, associacions, clubs, escoles i colles, la seva entusiasta i extraordinària participació, i el seu constant esforç i dinamisme per impulsar i fer realitat aquesta festa que suposa un gran actiu del nostre patrimoni social i humà, i un valor afegit per a la nostra projecció com a ciutat vital i diferenciada”.

També ha tingut unes paraules de felicitació a les AMPEs de les escoles Europa i Santa Maria del Mar per haver estat sortint a la rua del Cos Blanc durant 30 anys.

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha recordat les pubilles i hereu sortint i ha volgut encoratjar les noves cares que duran a terme el seu pubillatge al llarg del 2018; un relleu que recau en Ivet González (pubilla infantil); Martina Collins (pubilla juvenil); Zaira González (pubilla Major); Martina Espartero i Anna Valls (dama d’honor infantil); Anna Cantero i Oda Mackh(dama d’honor juvenil); Yacine Cone i Núria Pérez (dama d’honor major) i Aleix Rubio com a hereu.

Un cop finalitzat tant l’acte de les pubilles i hereu com el pregó de Javi Sancho, aquest ha rebut de mans de les autoritats una placa commemorativa de l’acte i una reproducció a escala de l’estàtua de Jaume I i, en acabar, ha encès una sonora traca a la plaça exterior del TAS.

Altres actes

Demà divendres s’inaugurarà la Fira Xic’S amb una xocolatada popular al Passeig 30 d’Octubre a partir de les 17:30h, on també es podrà gaudir d’animació infantil i de noves atraccions. A les 22h, l’envelat rebrà els humoristes Ángel Martín, Joseba i Miguel Iribar, que realitzaran l’espectacle “Los monólogos de la Chocita” per passar una nit d’humor irrepetible. Ja per la nit, a l’envelat s’ha programat el Salou Epic Festival amb els Dj’s Ismael Cantos i Pau Brull, la festa de moda amb una edició especial plena d’animació, jocs, concursos, speaker i regals. El dissabte, el conegut grup de folk metal, Mago de Oz, pujarà a l’escenari de l’envelat a les 23h per oferir un concert gratuït amb una posada en escena impressionant. A més, actuarà també com a teloner el grup Débler. I diumenge l’Associació Teatre ha organitzat el monòleg “De profesión ama de casa” a càrrec de l’actriu Anna De Manuel, i el teatre “Devuélvanme mi cuerpo”, ambdós gratuïts, al TAS a partir de les 20h.

Actes populars i esportius

Pel que fa als actes tradicionals es mantenen per diumenge la XXIV pedalada popular (diumenge 28 de gener) a la que els interessats es poden apuntar i recollir els dorsals el mateix dia de la sortida a partir de les 9,30h des del davant del Pavelló d’Esports Salou Centre; o la XXXII Trobada de Gegants de Salou (diumenge 28 de gener) que recorreran en cercavila el municipi i faran una ballada final a la plaça de la Pau. Aquest cap de setmana però, també s’han organitzat altres actes de seguici popular amb la recepció de l’alcalde i de la corporació a les entitats i associacions salouenques (dissabte 27 de gener a les 13h) que un any més incorpora prèviament una cercavila d’elements populars i rua de lluïment de les colles des del TAS i fins a la Torre Vella. A més, es durà a terme la onzena edició de la Mostra i tallers de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou (dissabte 27 de les 17 a les 20h al passadís del TAS).

Però la festa major de Salou també està conformada per un ampli apartat esportiu on hi destaquen les 24 hores de futbol sala que enguany arriben a la 21a edició; la 7a edició de l’Olimpíada Escolar d’Escacs, o el torneig de petanca, entre d’altres activitats.

Aquest divendres, la Biblioteca Municipal de Salou també organitza el Conte del Ball de Bastons amb motiu del seu 15è aniversari a les 18h.

Per a més informació consulteu el programa festiu a www.salou.cat