Els hospitals de Santa Tecla i del Vendrell assisteixen 1.580 parts durant el 2017

Per . Actualitzat el

L’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l’Hospital del Vendrell, els dos centres de la Xarxa de Santa Tecla, van assistir un total de 1.580 naixements de nous tarragonins i tarragonines durant l’any 2017 que acabem de deixar enrere. L’hospital de la Rambla Vella de Tarragona, que disposa d’una maternitat renovada des de l’any 2013 amb habitacions individuals, va assistir un total de 888 parts. El centre de la capital del Baix Penedès, referent al territori en parts no medicalitzats, va assistir un total de 692 naixements. En comparació amb l’any anterior, el nombre de naixements va ser inferior a l’hospital de Tarragona (946 al llarg de 2016), mentre que a l’Hospital del Vendrell es va registrar un increment de l’activitat (692 naixements el 2017 per 656 de l’any 2016).

Maternitats ben valorades

La feina dels professionals assistencials i les òptimes instal·lacions fan que les maternitats dels dos hospitals rebin una bona valoració per part de les seves usuàries. Així es desprèn de la darrera enquesta de satisfacció realitzada pel CatSalut sobre el funcionament de les unitats d’embaràs, part i puerperi dels centres de Catalunya. En aquesta enquesta, realitzada l’any 2016 a usuàries per copsar la seva opinió sobre la qualitat de les instal·lacions hospitalàries, la metodologia de treball, l’atenció rebuda per part dels professionals sanitaris i del nivell d’informació rebuda durant tot el procés (embaràs, part i postpart), l’Hospital de Santa Tecla va assolir una valoració global de 8,32 punts sobre 10. A més a més, un 83,8% de les pacients enquestades van assegurar que repetirien al mateix centre en cas d’un nou embaràs. La maternitat del Vendrell, per la seva banda, va assolir un grau de satisfacció global de 8,30 punts sobre 10 i un grau de fidelització de les pacients del 80%.

NÉIXER A LA XARXA

El programa Néixer a la Xarxa es va posar en marxa fa més de set anys a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i a l’Hospital del Vendrell amb la finalitat d’humanitzar i apropar les maternitats a les dones embarassades i a les seves famílies.

En el marc del programa es realitzen mensualment xerrades informatives a través de les quals les gestants i els seus acompanyants poden conèixer de primera mà els protocols assistencials dels centres, les instal·lacions i el personal sanitari que atendrà el part quan arribi el moment. Així, cada primer dimecres de cada mes es realitza una jornada de portes obertes, amb sessions informatives i visita a les instal·lacions tant a l’hospital del Vendrell com de Santa Tecla a Tarragona.