La Xatonada Popular del Vendrell escalfa motors

Els actes previs a l’esdeveniment es duran a terme aquest dilluns

Per . Actualitzat el

El proper diumenge 4 de febrer, a partir de les 10:30 h, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.

Els cursets “Aprèn a fer xató” començaran el dilluns 29 de gener amb la participació de 240 infants i 70 adults. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta. Entre els nens i les nenes de l’exhibició infantil que hagin fet prèviament els cursets, es farà el sorteig d’una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) i al SAC de l’Ajuntament. El nombre màxim de participants serà de 50.

Durant el matí, també hi haurà una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica, que enguany anirà a càrrec de l’escola Garbí. A partir de les 12 h es realitzarà el repartiment d’unes 1.500 degustacions de xató, els tiquets de les quals es començaran a vendre a les 11 h al preu de 7 euros. A les 13 h, a l’espai Xató Experience tindrà lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató.

Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a partir de les 17:30 h, a l’espai Xató Experience, es faran les següents activitats adreçades a infants: el taller “Aprèn fer xató”, l’actuació del Mag Nebur i el taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.