La Generalitat haurà de pagar més d’1 MEUR per les llars d’infants

El TSJC reconeix que l’Ajuntament de Tarragona té el dret de rebre les subvencions del govern català

Per . Actualitzat el

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha reconegut que l’Ajuntament de Tarragona té el dret de rebre les subvencions de la Generalitat de Catalunya per les llars d’infants de titularitat municipal. En concret, l’Ajuntament de Tarragona estima que el Govern Català haurà de pagar 1.038.790,93 euros.

El conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, mostra la seva satisfacció perquè «reconeix que l’educació de 0-3 anys és una etapa fonamental d’oportunitats educatives i de futur dels nostres infants. I també és un reconeixement a l’enorme esforç econòmic fet per diferents administracions locals, entre d’altres l’Ajuntament de Tarragona i les famílies dels nostres infants».

El TSC ha conclòs que els ajuntaments que van recórrer tenen el dret a rebre les subvencions de la Generalitat de Catalunya de 1.300 euros per alumne de les llars infantils de titularitat municipal en relació als cursos escolars de 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

«Des de la conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona seguirem treballant perquè l’educació de 0-3 esdevingui una realitat i una font d’oportunitats per a tots els infants de la ciutat de Tarragona. Esperem poder fer-ho amb corresponsabilitat (compromisos i obligacions) amb la Generalitat de Catalunya, i desitgem iniciar una nova etapa col·laborativa amb el govern de la Generalitat perquè creiem que és una demanda de la nostra societat».