Dídac Nadal, nou portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona

Substituirà el traspassat Albert Abelló

Per . Actualitzat el

Dídac Nadal serà el nou portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona. Nadal, número 15 a la llista de les eleccions municipals de l’any 2015, entra a formar part del Grup Municipal després que el portaveu, Albert Abelló, morís d’un infart el passat 20 de desembre.

Després que els números 4 (Joan Adserà) i 5 (Irene Mallol) de la llista de les eleccions municipal del 2015 hagin renunciat per motius estrictament professionals, la decisió del PDeCAT a Tarragona ha estat que l’acta de regidor l’ocupés una persona associada i vinculada al partit. En aquest sentit, tant el president local del PDeCAT, Albert Puñet, com el nou portaveu del Grup Municipal, Dídac Nadal, han agraït “la bona predisposició dels i les membres de la llista que han renunciat a l’acta”.

En el transcurs de la roda de premsa celebrada aquest vespre, Nadal ha manifestat que assumeix el càrrec “per responsabilitat” i amb “el ferm objectiu de complir tots els projectes que tenia l’Albert Abelló per millorar la ciutat de Tarragona”. “Juntament amb la regidora Cristina Guzmán, farem que la flama de l’Albert Abelló continuï encesa”, ha destacat.

Nadal també ha assenyalat que aquest pas endavant en la política “l’he fet bàsica, única i exclusivament per Tarragona i els seus ciutadans”. “Estem francament preocupats davant la paràlisi permanent que està patint la ciutat des de fa ja massa anys, amb un equip de govern que no ha complert ni una quarta part dels seus compromisos”, ha manifestat el nou portaveu del Grup Municipal del PDeCAT.

Un dels principals objectius de Nadal és recuperar la capitalitat de Tarragona. “Hem de ser conscients que una Tarragona millor és possible i per recuperar aquesta dinàmica és imprescindible recobrar l’autoestima dels tarragonins i tarragonines”, ha afirmat. Nadal ha assegurat que “farem una oposició contundent i sempre en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona”.

Per la seva banda, Puñet ha destacat que el Grup Municipal del PDeCAT seguirà treballant amb els projectes iniciats per l’Albert Abelló i ha posat d’exemple l’Illa Corsini. “Ens comprometem a fer realitat aquest gran projecte urbanístic”, ha manifestat. El president local del PDeCAT a Tarragona ha volgut deixar clar que amb l’elecció de Nadal com a nou portaveu “no hem escollit el candidat a les pròximes eleccions municipals, sinó que aquest s’escollirà per primàries durant el primer semestre d’aquest any”.

Puñet ha qualificat Nadal com “una persona amb unes capacitats polítiques, professionals i personals enormes”.

Breu currículum de Dídac Nadal

Nascut a Tarragona l’any 1977, Dídac Nadal Abad és llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en Postgrau en Dret Administratiu i Urbanístic (URV), en Gestió Urbanística (UPC), en Valoracions Urbanístiques (UPC) i en Reparcel·lacions Urbanístiques (UPC). Actualment exerceix d’advocat al despatx de Nadal Advocats.

Dídac Nadal Abad està casat amb la Judit Bigorra Nieto i tenen dos fills, l’Arnau, de 18 anys; i en Miquel, d’11 anys. És un apassionat de l’esport, participa en triatlons, quadratlons, maratons, travessies de natació i en curses a peu i en caiac; i té un estret vincle amb el Club Natació Tàrraco. També està molt vinculat al Santuari del Llorito i és membre de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), de la Creu Roja i de l’Agència de la ONU per als refugiats (ACNUR).