La Sala Trono estrena nova programació a la caixa escènica del Teatre Metropol

L’Ajuntament i la companyia han signat un Conveni per tal que l’escenari de l’equipament modernista aculli espectacles d’arts escèniques de petit format

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona i la Sala Trono han establert un Conveni per tal que la caixa escènica del Teatre Metropol esdevingui seu estable de la programació de petit format de la companyia teatral tarragonina. La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha explicat que “és una bona notícia per la ciutat i la cultura que la Sala Trono estreni nova programació i ho faci en un espai emblemàtic com és el Metropol” i ha afegit que “amb la seva proposta es complementarà l’oferta professional de l’Ajuntament al Teatre Tarragona, arribant a nous públics, contribuint a la producció pròpia, generant sinergies i dinamitzant el sector”.  El programador i gestor de la Trono, Joan Negrié, ha agraït a l’Ajuntament i a les entitats col·laboradores, entre d’altres Repsol, “que el projecte d’un grup petit es faci gran cada dia”.

La Sala Trono està condicionant la caixa escènica del Teatre Metropol, un espai que permet ampliar l’aforament respecte al local anterior ubicat a la plaça de Dames i Vells. Així, l’aforament serà de 80 espectadors, en el cas que només s’utilitzin les butaques frontals i,  si també s’utilitzen els laterals de la caixa escènica,  s’arribarà a 135 espectadors. Actualment s’està habilitant la taquilla i els accessos pels espectadors  que seran pel carrer d’Armanyà. Amb aquest acord, l’Ajuntament i la companyia teatral doten la ciutat d’una programació estable de l’escena emergent amb el segell de qualitat d’un dels principals programadors privats d’arts escèniques de la ciutat i l’única gestora i productora privada de teatre de les comarques de Tarragona.

La nova temporada que presenta la Sala Trono-Armanyà consta d’ 11 espectacles programats – la meitat dirigits per dones- i una producció nova que s’estrenarà el mes de maig.

Les promocions per a fidelitzar públic, com els Amics de la Sala, es mantenen i s’amplien a funcions i promocions especials només per Amics. Per fer-se Amic cal pagar 8 euros anuals i amb el carnet corresponent s’aplica un descompte de 4 euros en el preu de l’entrada. A més, s’incorporen promocions noves per a públic jove. Els espectadors menors de 25 anys podran comprar les seves entrades per només 5 euros.

D’altra banda, la Sala manté l’entrada general a 16 euros, però per tal de facilitar l’ocupació ja no es faran reserves. Les entrades es podran adquirir directament a www.salatrono.com o a la taquilla de la Sala una hora abans de l’inici de la funció.

L’acord entre l’Ajuntament de Tarragona i la Sala Trono és de tres anys. La utilització de la caixa escènica per part de la companyia que realitzarà una programació de teatre estable, es compaginarà amb d’altres activitats i espectacles que l’Ajuntament fa al Teatre Metropol.