Xavier Garcia Albiol és normal?

Per . Actualitzat el

Soc conscient que aquestes eleccions són atípiques. Tots ho som. També sé que durant aquesta campanya haurem de sentir barbaritats, frases esbojarrades i missatges mediàtics. Les mentides, les mitges veritats i els rumors estaran a l’ordre del dia. D’un costat i de l’altre. Els electors haurem de fer un sofisticat exercici de desintoxicació i aconseguir que els polítics no ens pertorbin el son i no ens neguitegin. Tot i això, no hem de permetre que alguns candidats eixelebrats, cercant un grapat de vots, posin en qüestió la professionalitat dels periodistes, independentment de l’empresa on exerceixin les seves funcions. Les declaracions desafortunades i censurables del conservador Xavier Garcia Albiol («tancar TV3 i tornar-la obrir amb gent normal i plural») hauria de merèixer el rebuig més enèrgic de tots els demòcrates. A mi m’entristeixen i em preocupen aquestes paraules. En aquest sentit no pot haver-hi mitges tintes. O estem d’acord amb el candidat de PP a la presidència de la Generalitat o hi estem en contra. M’agradaria saber què entén el Sr. Albiol per «gent normal». Ell és normal? I demòcrata? Quin és el seu concepte de normalitat? Qui és la «gent normal» a qui li agradaria veure treballar als mitjans públics de Catalunya? Els seus amics, coneguts i endollats? Els vassalls del 155? Aquesta és la seva «gent normal»? Jo podria treballar a TV3? Soc prou «normal» o em decanto més cap a l’anormalitat? Segons el seu parer hauria d’estar a l’atur (amb la resta dels companys de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies considerats «no normals»)? M’agradaria alertar el senyor Albiol que, en política, no tot s’hi val. I amb aquesta actitud mai no arribarà a ser el president (normal) de tots els catalans. Penso que és hora d’apaivagar els ànims i evitar crispar encara més l’ambient. Per un grapat de vots no paga la pena insultar, menysprear i posar en dubte la professionalitat de cap periodista. Així no es guanyen eleccions. El senyor Albiol pensa el mateix de TVE, de Ràdio Nacional d’Espanya? Crec que hem de dir prou als incendiaris i desar-los al bagul dels records fins després de les eleccions, com a mínim. Potser d’aquesta manera tindrem una campanya «normal»… o no.