Les farmàcies de la demarcació expliquen la importància de fer-se la prova de la sida

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prova del VIH i del Dia Mundial de la Sida, el pròxim 1 desembre

Per . Actualitzat el

Fins al divendres 24 de novembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Prova del VIH i del Dia Mundial de la Sida el pròxim 1 desembre, les 20 farmàcies de la província de Tarragona acreditades per realitzar la prova ràpida del VIH/SIDA, oferiran material divulgatiu a la població per conscienciar-los de la importància de fer-se aquest test.

Aquest material inclou des d’una completa revista amb tota la informació sobre la sida, fins a un fulletó explicatiu sobre la prova rápida del VIH amb el directori de centres i farmàcies que l’ofereixen, així com un tríptic sobre l’embaràs i la sida, entre altres. Aquesta iniciativa té el suport i col·laboració del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’incidir en la prevenció de la infecció per VIH i la seva detecció precoç, aprofitant la capil·laritat, l’accessibilitat i la confiança de la població de què gaudeixen les oficines de farmàcia.

La prova ràpida del VIH a les farmàcies de Tarragona

Des de l’estiu del 2015, un total de 20 farmàcies de la província de Tarragona realitzen aquest servei. Concretament, 16 al Camp de Tarragona: 2 farmàcies de Valls i 2 al Vendrell que es van afegir a les 12 farmàcies de Tarragona i Reus que des del 2012 ja fan aquesta prova; i 4 que es van incorporar a les Terres de l’Ebre: 2 a Tortosa i 2 a Amposta. Aquesta iniciativa neix fruit del conveni signat entre el CatSalut, la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

L’any 2012 es va iniciar una prova pilot en diverses farmàcies de Tarragona i Reus. Gràcies als bons resultats ha anat creixent la xarxa de farmàcies que s’han unit a aquesta iniciativa. Així, una gran part de les localitats més poblades de la província ja disposen de farmàcies on es pot realitzar la prova ràpida per a la detecció del VIH. Des del maig del 2012 i fins a octubre del 2017 s’han realitzat un total de 1.306 proves a la província de Tarragona, dinou de les quals han resultat reactives.