La Policia Local deté un jove després d’una espectacular persecució

Per . Actualitzat el

Agents de la Policia Local de Torredembarra van detenir aquest dijous al vespre un jove de 19 anys i veí de Torredembarra pels delictes contra la seguretat viària, falsificació de document públic, robatori amb força, danys i desobediència a agents de l’autoritat.

Els fets van succeir passades les 23 h, quan una patrulla de la Policia Local va observar un vehicle quad, amb dues persones, circulant a gran velocitat per la població, el qual constava donat de baixa a la DGT. Els agents van iniciar un seguiment del vehicle pels carrers de la població, fent-li senyals lluminoses i acústiques per tal que s’aturés, quan de sobte aquest, fent cas omís de les indicacions, va accelerar la velocitat, intentant escapolir-se dels agents.

Després de circular a gran velocitat, en contra direcció, per damunt la vorera i per diversos carrers de la població, el conductor del quad va realitzar una maniobra evasiva amb una frenada brusca, per tal d’evitar ser interceptat pel vehicle policial, provocant que el quad quedés enganxat amb la roda al para-xocs del vehicle policial. Quan els agents van baixar del vehicle per a identificar els ocupants, el conductor del quad va accelerar de forma brusca el seu vehicle arrancant tot el para-xocs del vehicle policial i deixant-lo inutilitzat, per posteriorment, endinsar-se a tota velocitat dins d’una zona boscosa. Els agents van continuar la persecució a peu per la zona boscosa, localitzant el quad accidentat a pocs metres, i un dels joves amagat sota uns matolls. Una vegada identificada la persona, en realitzar la investigació en relació al quad, van observar que la placa de la matrícula no corresponia amb el vehicle accidentat i que el número de bastidor del quad constava denunciat com a sostret per un delicte de robatori en un habitatge dies abans.

Finalment, el jove va ser detingut dels delictes contra la seguretat viària, falsificació de document públic, robatori amb força, danys i desobediència a agents de l’autoritat. El detingut, sense antecedents policials, va passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció del Vendrell i les diligències prèvies traspassades al grup d’investigació dels Mossos d’Esquadra.