Jordi Català ofereix un concert poètico-musical a l’Ateneu

Tindrà lloc diumenge 12 de novembre de 2017, a les 18,30 h

Per . Actualitzat el

Serà la cloenda dels actes de celebració d’en Jordi Català: 40 anys cantant en català (1977-2017), organitzat per la Vocalia d’Humanitats de l’Ateneu de Tarragona (COOPPEL per la Pau 2022). El concert poètic i musical anirà a càrrec dels rapsodes Viviana de Salvador Deop, Carles Clanxet Montserrat i Jordi Català, que s’acompanyarà amb el piano.

En acabar, es cantarà la cançó Imagina’t de John Lennon, en català, que és l’himne del COOPPEL per la Pau 2022, a càrrec de tots els actuants. En acabar es lliuraran els diplomes Estel a Carles Clanxet Montserrat Viviana de Salvador Deop.

Carles Clanxet i Montserrat: és director del Grup de Teatre Rauxa, vinculat a l’Ateneu de Tarragona i rapsode amb més de 50 anys d’experiència cultural, artística i solidària perquè també és membre actiu de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes a Tarragona.

Viviana de Salvador i Deop: és poeta i actriu. La seva mare va ser actriu i el seu pare, director de teatre; ambdós descobridors de la famosa actriu Núria Espert.  El seu avi va ser el darrer director del Diari de Tarragona abans de la guerra civil.

Jordi Freixa (Jordi Català): Sense diferència en l’essència entre l’un i altre, caldria, però, destriar momentàniament el ciutadà senador de Tarragona, president de l’Ateneu de Tarragona i artista cantautor compromès per la ciutat i el país des de l’any 1977 al 1980. Va ser l’any 1977 quan es va produir la transformació artística de Jordi Freixa a Jordi Català, al bar Boada de Tarragona, tot compartint els peculiars entrepans del mític bar tarragoní. Simultàniament, també realitzava un programa a Ràdio Popular de Reus, en un dels primers programes radiofònics, íntegrament en català, de les comarques tarragonines de l’època, anomenat Catalunya, avui, demà i sempre. En solitari, Jordi Freixa va començar el projecte resseguint la Nova Cançó (que, per cert, ja no era tan nova), versionant al català poemes i temes d’envergadura més europea: Bertol Brecht, Brassens, Brel… a més dels més propers com Dalmau, Maragall i de propis, amb missatges polítics i pacifistes com a temes principals, destacant el crit de «Llibertat, amnistia, estatut d’autonomia».
Els seus primers poemes els podreu escoltar en aquest recital; poemes que, per cert, tornen a ser vigents al país i al món arran dels esdeveniments polítics que s’estan produint actualment.