La música com a eina d’integració social en la discapacitat

Un grup d’usuaris i usuàries de la Fundació Estela per la Discapacitat participen en un taller de musicoteràpia

Per . Actualitzat el

L’Obra Social de la Caixa a Tarragona, a través del seu espai del Caixa Fòrum, organitza al llarg de l’any nombroses activitats obertes a centres escolars i entitats del territori. Una de les que més èxit té, sense dubte, és el taller ‘Escolta, descobreix i crea la teva música’ amb el qual l’entitat financera vol mostrar el poder de la música com a eina educativa i d’integració social entre les persones que conviuen amb algun tipus de discapacitat.

Un grup d’usuaris i usuàries de la Fundació Estela per la Discapacitat ha participat aquest any en aquest taller de musicoteràpia, que ha resultat una experiència única per a monitors, alumnes i familiars. Els joves d’Estela hi han participat dins de Programa de Transició a la Vida Adulta (PTVA) i han assistit a un total de 7 sessions a la sala d’actes del CaixaFòrum, sota la coordinació de dos monitors especialitzats en musicoteràpia.

A banda de les sessions d’aprenentatge, els joves van preparar també el concert final obert al públic general i a les seves famílies. «Ha estat una experiència molt enriquidora per a tothom», assegura Sandra Valls, directora de l’Escola d’Educació Especial Estela.