Alice Sara Ott porta a Tarragona les danses de la mort de Franz Liszt

La pianista internacional actuarà el pròxim dissabte amb la OCM

Per . Actualitzat el

Després de penjar el cartell d’entrades exhaurides amb el concert extraordinari celebrat fa un mes al Teatre Tarragona amb la soprano basca Ainhoa Arteta, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) presenta un programa excepcional el proper dissabte, 28 d’octubre, a les nou del vespre al costat de la reconeguda pianista germano-japonesa Alice Sara Ott. La intèrpret, que va irrompre en el panorama internacional l’any 2010 quan va haver de substituir Lang Lang a última hora en un concert amb la London Symphony al mític Barbican de Londres, debutarà a Tarragona i ho farà també al Palau de la Música Catalana l’endemà diumenge, 29 d’octubre, com a solista amb orquestra (ja hi havia actuat en format de recital).

 

L’Orquestra que dirigeix Tomàs Grau proposa el següent programa: després de l’Obertura Coriolà, op. 62 de Beethoven, Alice Sara Ott tocarà com a solista la Fantasia per a piano i orquestra Totentanz (Danses de la mort) de Franz Liszt, d’una gran difcultat. Amb tot, la segona part d’aquest concert no serà menys remarcable: sota la batuta del director titular i artístic del conjunt, l’OCM tocarà la Suite simfònica del compositor rus Rimsky-Korsakov inspirada en l’obra Les mil i una nits, Scheherezade, op. 35, una peça brillant i colorista amb episodis d’un gran virtuosisme a càrrec del concertino titular de l’Orquestra, Joel Bardolet i on l’Orquestra mostra totes les seves facetes.

 

El concert de Tarragona vindrà precedit pel Fòrum de l’espectador, una sessió divulgativa sobre el programa, a càrrec del president de Joventuts Musicals de Tarragona, Josep Maria Rota (a les 20.30 h, a la Sala Josep Ixart del Teatre Tarragona). Aquest mateix programa s’interpretarà en la seva totalitat l’endemà diumenge, 29 d’octubre, a les 17.30 h, al Palau de la Música Catalana, on l’OCM desplega per sisè any consecutiu una temporada de concerts de producció pròpia.

 

La soprano Sara Blanch, el mandolinista Avi Avital, la violinista Sayaka Shoji, l’oboè d’Albrecht Mayer i els directors Salvador Mas, Edmon Colomer i Antoni Ros Marbà són els noms propis d’una temporada que s’allargarà fins al mes de maig de 2018. Amb més de cinquanta concerts anuals i una plantilla de músics estable que combina joventut i experiència, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae consolida el seu rol com a vertebradora del talent jove format al nostre país.

 

Recordem que les entrades dels cinc primers concerts de la temporada simfònica a Tarragona es poden adquirir a través del webteatres.tarragona.cat i a les Taquilles del Teatre Tarragona (en els horaris habituals) i tenen un preu general de 20€ (amb descomptes destacats per a menors de 25 anys i majors de 65 anys). Les entrades per als concerts 7 i 8 (març – maig 2018) es posaran a la venda conjuntament amb la resta de programació de primavera dels teatres de Tarragona. Les entrades per a la temporada simfònica al Palau de la Música Catalana són a la venda des de la primavera passada.

 

Sobre la solista i el programa

Alice Sara Ott & OCM: La lluminositat de la pianista descalça

 

Repertori

L.v. Beethoven: Obertura Coriolà, op. 62

  1. Liszt: Totentanz, fantasia per a piano i orquestra
  2. Rimsky-Korsakov: Scheherezade, op. 35

 

Intèrprets

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Alice Sara Ott, piano

 

Web oficial: www.orquestracameramusicae.com

Temporada completa de l’OCM al Teatre Tarragona: http://www.tarragona.cat/cultura/teatre-dansa-musica/teatre/programacio-estable/Temporada-OCM-17-18