Begoña Floria recupera la conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona

Josep Maria Prats deixa una àrea de Cultura amb dos teatres tancats i sense centre d’art

Per . Actualitzat el

El referèndum de l’1-O ha deixat petjada al consistori tarragoní. A banda de les crítiques que encara arrossega l’alcalde, el cartipàs municipal s’ha hagut de remodelar per suplir la marxa del regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats. En el seu lloc entra la regidora i portaveu del govern Begoña Floria, que ja ocupava la cartera abans del pacte tripartit entre el PSC, el PP i el regidor sortint que provenia de l’antiga UDC.
Floria haurà de fer front a l’herència provocada per la gestió de Prats, amb el seu home de confiança Nei Torrell, a l’àrea de Cultura. En poc més d’un any, el teatre Metropol i el Camp de Mart, estan tancats; s’ha perdut la programació d’estiu per apostar per un FiTT desnaturalitzat amb poc públic, el Teler de Llum també està tancat i sense cap centre d’art a la vista i l’SCAN i el REC estan qüestionats pel mateix regidor de Cultura sortint. Un balanç tan negatiu, el de Prats a Cultura, que sembla més una fugida per salvar els mobles que no pas per convicció. El que és innegable és que li ha servit per rebre uns aplaudiments que d’altra manera no hauria sentit.
Per altra banda, la conselleria de Seguretat Ciutadana, fins ara en mans de Begoña Floria, passarà a ser gestionada per Javier Villamayor, conseller dels Jocs Mediterranis 2018.
I el conseller d’Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, Josep Acero, portarà també l’àrea de Protecció Civil (anteriorment de Floria).