La Tardor Jove s’enceta amb la xerrada de Francesc Orella, ‘Merlí’

Inclou activitats noves com l’aula de joves artistes, l’aula de cinema i fotografia, una de creació i autoproducció d’espectaclesi una de manualitats

Per . Actualitzat el

L’Espai Jove Kesse desperta un nou curs erigint-se com a centre educatiu i cultural de referència pel desenvolupament d’habilitats socials i personals de les persones joves. Amb aquest nou paradigma, el casal de joves de la ciutat, promou el desplegament d’un projecte intern centrat en l’establiment d’aules temàtiques conduïdes per professionals de cada àmbit i amb la intenció de constituir fórmules d’experimentació i d’intercanvi cognitiu entre les persones participants.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat que es tracta de 45 activitats i actes totalment gratuïts, dirigit a joves de 12 a 35 anys. En definitiva –ha afegit- 1.800 places, per tant, 1.800 oportunitats”.

Per la seva part, Paco Romero, dinamitzador/professor de l’aula de creació d’espectacles i Joan Rioné, dinamitzador/professor de l’aula de joves artistes han coincidit que “és una llàstima que no tinguem l’edat per participar de les activats”. Paco Romero ha explicat que el seu taller “tracta d’acompanyar als joves en totes les fases de producció”; mentre que Joan Rioné, com a dinamitzador de l’Aula d’Artistes, ha afegit que “el que fem és donar sortida a les inquietuds manifestades pels usuaris”.

Finament, la coordinadora de l’Espai Jove Kesse, Georgina López,  ha resumit: “La proposta de Tardor Jove és un programa carregat d’activitats que es desenvoluparan en un centre educatiu i cultural com és l’Espai Jove Kesse”.

 

Un programa farcit de novetats

Es consoliden aquestes aules temàtiques a l’Espai Jove Kesse i prenen força, elaborades segons els interessos i demandes dels i les joves que promouen l’equipament. Així, cada dia de la setmana, de dimarts a dissabte (de les 18.30 a les 20h), es donarà pas a novetats en aquest bloc d’aules com els grups de coach personal, conversa en anglès, joves artistes, cinema i fotografia, creació i autoproducció d’espectacles i manualitats.

A més d’aquest bloc essencial d’aules temàtiques, la temporada de tardor aposta també per sessions o activitats puntuals i exclusives com el taller de còmic: “explorant el llenguatge del còmic” que s’ha coprogramat conjuntament amb l’equip impulsor de la 10ena Setmana del Còmic. En la mateixa línia de programació, es manté la col·laboració amb el Festival Internacional de Teatre Màgic, aportant un taller de d’improvisació amb màgia i un espectacle final on s’hi reunirà el bo i millor de la màgia dinamitzat pel Mag Gerard.

 

En el camp de l’esport, cal destacar també un curs de body combat que inclou vuit sessions destinades a noies de 12 a 20 anys amb l’atribut de treballar la consciència del propi cos i la seguretat personal.

 

Un dels actes més extraordinaris d’aquesta tardor és la xerrada amb Francesc Orella, actor i intèrpret del professor Merlí a una de les sèries de més èxit entre la població jove.  L’acte serà conduït per Mercè Sardà, filòloga catalana i professora de llengua i literatura catalana a l’Institut Martí i Franquès. També és la directora del grup de teatre “Vis de Vanadi” amb més de 30 anys de trajectòria i impulsora de la Mostra de Teatre Jove, que aquest any celebrarà el 25è aniversari. Aquesta xerrada tindrà lloc el divendres 27 d’octubre a l’Espai Jove Kesse (entrada gratuïta i amb aforament limitat).

 

La tardor, també és temps per l’anàlisi, la reflexió i l’experimentació, i des del motor teatral juvenil, es convida a les persones interessades que fan teatre a la jornada teatre jove, formació, acció i reflexió, sorgida amb l’afany de propiciar un espai de trobada on es generi l’intercanvi artístic, la prospecció del concepte teatre jove i la revisió de nous llenguatges.

 

Com a novetat, explorem i potenciem l’àmbit de les habilitats socials i personals amb un apartat nomenat Caixa d’Eines. L’Oficina Jove del Tarragonès i des del servei d’assessorament laboral, proposen tres sessions especialitzades respecte l’actitud en la recerca de feina, el mercat de treball durant les vacances de Nadal, i l’impacte de gènere en el mercat laboral.

 

El programa de tardor proposa també cursos d’aprenentatge formatiu per la millora de les competències transversals. Es fixen la vuitena edició del curs de joves promotors/es de salut i novament s’obren vies en el camp de l’educació en el lleure mitjançant el curs de premonitori/a que tindrà lloc durant el Casal x Nadal.

 

Finalment,  amb la intencionalitat d’oferir suport i acompanyament en els processos creatius dels i les joves, i amb la voluntat també de portar a la llum les seves obres, insistim com cada trimestre amb una atrevida programació del cicle Escenari Obert on aquest darrer trimestre d’any s’aposta per fer visibles les produccions eminentment joves fruit dels treballs elaborats a les aules temàtiques com l’aula de teatre i espectacle final construït des de les aportacions de totes les aules.

 

També en l’àmbit de l’educació destaca una aula de coaching personal, una de joves artistes, una altra de conversa en anglès, una de cinema i fotografia i una de creació i autoproducció d’espectacles.