La segona edició del Psicurt acosta la salut mental a la societat a través del cinema

Per . Actualitzat el

La segona edició del Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, se celebrarà del 2 al 8 d’octubre amb diferents novetats. Aquest dilluns s’ha presentat el certamen en una roda de premsa a l’Antiga Audiència en presència del conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats; el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, i el president de la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Jaume Descarrega.

El Psicurt és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística, la sensibilitat del públic vers la salut mental i projectar la ciutat de Tarragona com a referent cultural. Després de la bona acollida de la primera edició, el festival celebrarà la segona edició consolidant la secció oficial i incorporant noves propostes.

El festival inclou diferents modalitats de participació: secció oficial, on participen autors d’arreu de l’estat espanyol amb obres de ficció i temàtica relacionada amb la salut mental; la secció Educurt, on participen estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius treballant temes socials que es puguin relacionar amb la salut mental i l’equilibri emocional ja sigui des de l’àmbit de la salut, educatiu, social, familiar, etc.; i el concurs Educurt Exprés que es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment de l’inici del concurs.

La inauguració oficial del festival tindrà lloc el dijous 5 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula Estiu 1993, recentment seleccionada per representar Espanya a la propera edició dels Premis Oscar. Després de la pel·lícula hi haurà un col·loqui amb les actrius del film Bruna Cusi i Isabel Rocatti. Els dies 6 i 7 es faran les projeccions dels curts, mentre que la cloenda i el lliurament de premis es farà el diumenge 8 d’octubre. Totes aquestes activitats tindran lloc a l’Antiga Audiència, amb entrada gratuïta per als assistents.

Entre les novetats, destaquen les projeccions que tindran lloc els dies 2, 3 i 4 d’octubre al Teatret del Pòsit de Pescadors del Serrallo destinades a centres educatius, la incorporació d’un nou premi especial al curt d’animació o les masterclass que oferiran especialistes com Nacho Solana i Pedro Solís a la Universitat Rovira i Virgili.