Salut reconeix l’actuació del professionals sanitaris en els atemptats del 17-A

En un acte celebrat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Per . Actualitzat el

El Departament de Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments de Barcelona i Cambrils, ha reconegut avui en un acte a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron la tasca dels professionals sanitaris i cossos d’emergències que es van mobilitzar per atendre les víctimes dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, que van provocar la mort de 16 persones i un total de 130 ferits.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha remarcat especialment el paper dels professionals dels hospitals, dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), dels centres d’atenció primària (CAP) i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a qui ha agraït i reconegut la capacitat de resposta immediata, professionalitat, dedicació i valentia. «Estem orgullosos dels professionals del nostre sistema de salut».

Comín ha posat de relleu «la vocació, solidaritat i professionalitat» dels sanitaris: «El 17-A hi va haver qui va manllevar moltes vides, però molta gent la va salvar gràcies a vosaltres” *ha reblat el conseller, que ha ressaltat també el treball previ que s’havia fet de planificació per poder donar una resposta òptima en cas d’un escenari amb múltiples víctimes.

Un dels punts culminants de l’acte, que ha comptat també amb l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza, ha estat el testimoni de sis professionals que van haver d’atendre les víctimes. Tots ells han coincidit en destacar la ràpida resposta, tant amb l’atenció assistencial com amb l’obertura immediata de quiròfans, -entre tres i quatre per hospital-; el compromís, així com l’entrega de tots els sanitaris al servei de les víctimes i dels familiars.

Seguidament, s’han lliurat 24 plaques de reconeixement a representants del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de tots els centres on van ser ateses les persones afectades pels atemptats.

Durant l’acte s’ha posat en valor el treball en xarxa, la col·laboració i la implicació de tots els treballadors dels centres assistencials, que des del punt de vista tècnic es van gestionar gràcies a l’aplicació del protocol per a incidents amb múltiples víctimes (IMV) del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), que recull les mesures de preparació, l’aproximació a la capacitat de resposta, el comandament integrat de l’actuació, la coordinació territorial i la continuïtat després de l’incident. Aquest protocol va servir de suport per a un treball en equip eficaç imprescindible per fer front a situacions dramàtiques com aquestes.