Salut i Ajuntament de Tarragona preparen un pla funcional per al dispositiu sanitari dels Jocs Mediterranis

El conseller Antoni Comín afirma que el projecte del nou Joan XXIII va segons les previsions

Per . Actualitzat el

El conseller de Salut, Antoni Comín, va visitar aquest dijous l’ajuntament de Tarragona per primera vegada després de més de 20 mesos al capdavant de la conselleria. La trobada va servir per normalitzar les relaciones entre el titular de Salut de Generalitat i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que va “quedar molt satisfet” amb la trobada amb Comín. Després d’una reunió d’una hora, els dos van comparèixer davant dels mitjans per explicar que la planficació per a la construcció del nou Joan XXIII segueix la línia prevista i que a finals d’any s’obrirà el “concus d’idees” per configurar la disposició definitiva del remodelat equipament sanitari de referència a la demarcació. Malgrat això, es va reconèixer que la posada en marxa de la nova UCI Pediàtrica, un projecte que ja ve impulsat des de fa un parell d’anys, s’ajornarà una mica en el temps.

A banda del seguiment de l’evolució del pla del Joan XXIII, Comín i Ballesteros van escenificar l’entesa entre departament i consistori amb l’anunci de la signatura d’un conveni entre el Servei Català de la Salut i la Fundació Jocs Mediterranis 2018 per tal d’establir un protocol sanitari d’atenció als atletes i el públic desplaçat a Tarragona amb motiu de l’esdeveniment esportiu. “No es tracta només de fer un pla per als Jocs Mediterranis, sinó que aquesta feina pot servir com a model per a tots els esdeveniments esportius rellevants que s’organitzin a partir d’ara al país i per al conjunt de l’olimpisme”, va dir el conseller Comín.

El conseller i l’alcalde van comentar també que a partir d’ara les dues administracions començaran a treballar per establir un estratègia conjunta per al desenvolupament dels dispositius sanitaris a la capital tarragonina.