La TAP s’omple amb el «sí»

Demostració de la força independentista a la ciutat de Tarragona

Per . Actualitzat el

La Tarraco Arena Plaça s’ha convertit aquest dijous al vespre en escenari del primer gran acte de suport al vot pel «sí» de cara al referèndum que, teòricament, s’ha de celebrar el pròxim 1 d’octubre. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha omplert la plaça amb unes 8.000 persones, «principalment de les comarques de Tarragona», per donar el tret de sortida a l’inici de campanya per als comicis.

Tot i les advertències dels estaments estatals sobre la i·legalitat d’aquest esdeveniment, els organitzadors no s’han fet enrere i l’inici de campanya per demanar el vot del ‘sí’ a la ciutadania ha sortit tal i com estava previst pels seus convocants. Finalment els cossos de seguretat de l’Estat no han fet acte de presència a l’entorn del recinte, com s’havia insinuat durant les hores prèvies a la celebració de l’acte.

La trobada, que ha comptat amb la participació dels primers espasses del govern català amb el president Carles Puigdemont al capdavant, ha deixat imatges per a la història al recinte tarragoní. De de l’ANC ja s’ha anunciat un acte similar a Barcelona el dia 29 de setembre i un altre que s’ha de celebrar la setmana vinent en un altra ciutat de Catalunya.