Les frases de Puigdemont sobre l’1-0

El president de la Generalitat diu a RAC 1 que «tothom podrà votar, encara que el seu ajuntament no cedeixi locals»

Per . Actualitzat el

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és una de les persones més buscades pels mitjans de comunicació aquests dies. Per tal donar respostes als molts interrogants que el referèndum desperta entre la població, el president català va concedir aquest dimarts una entrevista al periodista Jordi Basté, director del programa de ràdio ‘El Món’ de RAC 1. En la conversa, de més mitja hora de durada, el cap de l’executiu català va donar el seu punt de vista sobre la decisió del Parlament de convocar el referèndum i de fer cas omís a les advertències procedents de l’Estat espanyol. Puigdemont, amb to conciliador però contundent amb les seves idees, va reiterar la seva voluntat de trobar una solució al referèndum pactat amb l’Estat «fins a l’últim moment», una possibilitat que a hores d’ara, amb la tensió entre Catalunya i Espanya a nivells màxims, és gairebé impensable.  En aquesta pàgina destaquem les principals frases expressades per Carles Puigdemont durant l’esmentada entrevista. L’entrevista sencera, amb vídeo i àudio, es pot veure a través del portal de RAC 1.

 

«Si el senyor Rajoy vol parlar i vol que resolguem com els catalans poden decidir el seu futur, ho podem fer avui mateix»

«L’1 d’octubre hi haurà referèndum, urnes i paperetes. Qui vulgui votar ho podrà fer, encara que el seu ajuntament no cedeixi els locals municipals»

«L’1-O hi haurà urnes a tots els col·legis»

«Els Mossos d’Esquadra faran la seva feina: garantir la seguretat dels ciutadans. Tal com van fer el 9-N»

«Si el TC m’inhabilita l’endemà aniré a treballar igualment. No plegaré, per molt que ho digui el TC»

«La idea que el moviment independentista és un suflé no es compleix, encara que alguns hi persisteixin»

«Si realment creuen que els independentistes van a la baixa, només cal fer un referèndum i comptar-los»

«A l’Estatut es diu clarament quan un deixa de ser president i no parla de cap inhabilitació per part del Constitucional»

«Entre un milió i 350.000 hi ha un abisme. La xifra, però, no és el debat»

«Si ens mantenim com a societat com hem fet fins ara, l’1 d’octubre no passarà res anòmal. La gent que vulgui anirà a votar i els polítics acataran el que allà es decideixi»

«Si ens mantenim en aquest camí passarà el que hagi de passar. Quan hi hagi un resultat electoral s’aplicarà»

«L’1-0 no té les característiques del 9-N. Té pregunta binària, està organitzat pel Govern i el resultat serà vinculant»

«Si guanya el ‘sí’ entrarà en vigor la llei de transitorietat i començarem a caminar com un estat independent fins que se celebrin eleccions constituents»

«Amb Rajoy no parlem del procés des del gener. L’últim dia que ens vam veure va ser en la manifestació dels atemptats»