Una nova Diada multitudiària al centre de Barcelona

Un milió de persones han participat en la concentració festiva, segons la Guàrdia Urbana. La campanya del ‘Sí’ començarà a Tarragona amb un acte el 14 de setembre a la TAP.

Per . Actualitzat el

Catalunya ha viscut aquest 11 de setembre una nova Diada històrica, aquesta fins i tot més tenint en consideració que estem només a vint dies de la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre i quan l’enfrontament entre el govern català i el de l’Estat espanyol està en el seu punt àlgid. Centenars de milers de persones d’arreu del país s’han aplegat aquesta tarda als carrers de la capital catalana per tornar a exigir el dret a votar tot coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona hi ha participat al voltant d’un milió de persones. Des de la demarcació de Tarragona hi han anat unes 20.000 persones (segons inscripcions de l’ANC a les delegacions locals) i s’han fletat més de 300 autobusos. Moltes persones s’han desplaçat fins a la capital catalana en vehicles particulars i transport ferroviari.

Durant l’acte final celebrat a la Plaça Catalunya s’ha confirmat que el dijous 14 de setembre la campanya del ‘Sí’ començarà oficialment amb un acte que tindrà lloc a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona i en el qual està prevista la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.