La impremta Indugraf de Constantí, a l’ull de l’huracà

La Guàrdia Civil escorcolla els vehicles que surten de la imprenta a la recerca de papers del referèndum

Per . Actualitzat el

En poc més de 24 hores la impremta tarragonina Indugraf, amb seu al polígon industrial de Constantí, s’ha convertit en una de les empreses més esmentades pels mitjans de comunicació de tot Catalunya i de l’Estat. Després que el digital La República informès dimarts passat que a Indugraf s’havia imprès documentació necessària per a la celebració de la cita amb les urnes de l’1 d’octubre, publicant fins i tot documentació a la qual el mitjà havia tingut accés, la rutina dels treballadors i treballadores de la imprenta s’ha vist alterada per la presència de la Guàrdia Civil i dels mitjans de comunicació a les portes de la nau.

De moment els agents s’estan dedicant a escorcollar els vehicles dels treballadors que surten de la impremta, tot buscant els documents esmentats pel digital La República, en concret, formularis que els vocals i interventors hauran d’omplir amb els noms dels votants en les meses electorals distribuïdes per tot el país. Els agents duen a terme aquesta actuació a l’espera de rebre l’ordre judicial que els permeti accedir dins de les instal·lacions de la impremta.

Els agents estan acompanyats en tot moment per nombrosos mitjans de comunicació que capten amb les seves càmeres cada instant en què els cossos policials aturen els vehicles que surten de la nau per comprovar els seus maleters. Aquest dijous al matí representants de la CUP s’han desplaçat fins al polígon per lliurar als agents de la benemèrita, com a fet simbòlic, paperetes amb el ‘sí’ i el ‘no’ que els votants de Catalunya utilitzaran el dia del referèndum. La Guàrdia Civil, entretant, està intentant avariguar qui hauria fet l’encàrrec a la imprenta i qui el paga.