Deu entitats del Seguici Popular celebren el seu aniversari

La tasca de recuperació de les entitats que en formen part ha convertit el Seguici de Santa Tecla en un dels més importants dels Països Catalans

Per . Actualitzat el

Les festes de Santa Tecla d’aquest any celebren l’aniversari de deu entitats que formen part del Seguici tarragoní. La Santa Tecla més tradicional té la seva màxima expressió en el Seguici Popular, el conjunt de balls i danses, entremesos, bèsties i representacions al·legòriques que protagonitzen les festes des del segle xiv. La tasca de recuperació de les entitats que en formen part ha convertit el Seguici de Santa Tecla en un dels més importants dels Països Catalans. La consellera de Festes, Begoña Floria, ha destacat les efemèrides «com a símbol de la maduresa i consolidació de la tradició cultural i folklòrica tarragonina».

El Ball de Bastons de Tarragona celebra els 40 anys de la seva represa i ho fa organitzant la 35a Mostra de Folklore Viu el dia 16 de setembre. A les 7 de la tarda, des de la Rambla Nova la Mostra es presentarà Bastons en dansa que aplegarà alguns dels balls de bastons més destacats del país amb balls d’agrupacions de Conca i Pamplona que introdueixen els bastons a les seves danses d’una manera variada. Hi participaran: Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona, Ball de Bastons de Salou, Ball de Bastons de l’Arboç, Bastoners d’Artés, Paloteo de Castillejo del Romeral de Conca i Duguna-Iruñeko Dantzariak  de Pamplona. La 35a Mostra finalitzarà el seu recorregut a la plaça de les Cols on els grups participants faran la passada de lluïment.

La Mulassa i la Mulasseta celebren els 30 i els 15 anys, respectivament. La festa inclou un Vermut Mulasser a l’Antic Escorxador el diumenge 10 de setembre, a més de l’estrena dels nous vestits dels portants de la Mulassa que es presentaran al Pati Jaume I del Palau Municipal el dia 15 de setembre a les 19,30h. La nova vestimenta és un disseny de Nicola Weber Torres i la seva confecció ha anat a càrrec del taller El Barato. La Mulasseta també té la seva pròpia celebració i organitza una Trobada de Mulasses Petites que recorreran la Rambla Nova el diumenge 17 de setembre.

El divendres 15, coincidint amb els 15 anys dels Set Pecats Capitals, es presentarà la seva versió petita que s’incorporarà al Seguici Petit. El Pati Jaume I acollirà la presentació oficial dels Set Pecats Capitals Petit, una iniciativa que ha estat possible amb la implicació de l’Esbart Dansaire de Tarragona i Repsol, a més de tots els que han participat en la campanya de micromecenatge. Un altre element emblemàtic del Seguici Petit, la Cucafera petita, celebra també 15 anys i ho fa amb una festa infantil als Jardins de la Casa de la Festa el dissabte dia 16.

El Ball de Serrallonga fa 30 anys i per celebrar-ho han realitzat un exposició retrospectiva Déu vos guard… 30 anys de la recuperació del Ball d’en Serrallonga que es podrà veure al Teatre Tarragona des de l’11 de setembre. Els So Nat-Grallers de Tarragona compleixen 30 anys amenitzant i acompanyant la festa. D’altres elements que també estan de celebració són l’Esbart Dansaire de Tarragona que compleix 35 anys de la seva existència, els 20 anys del Ball de Valencians i els 15 de la recuperació de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal.