Tarragona presenta la nova temporada de teatres

Incorpora tres cicles temàtics dedicats a la música tradicional, el jazz i la dansa contemporània coorganitzats per entitats privades

Per . Actualitzat el

La nova temporada dels Teatres de Tarragona incorpora tres cicles temàtics dedicats a la música tradicional, el jazz i la dansa contemporània, que es representaran al Teatre el Magatzem coorganitzats per l’Ajuntament. Aquesta és una de les principals novetats de la temporada, que inclou 45 espectacles (28 en la programació regular i 17 en els tres nous cicles).

Aquesta nova oferta de música tradicional, jazz i dansa i arts del moviment compta amb les direccions artístiques de Joana Chordà (El Tecler), Kike Colmenar i Ana Corredor (Espai Evohé), respectivament, sempre sota l’organització municipal. Els espectacles es representaran al Teatre el Magatzem, que d’aquesta manera es convertirà en el complement del Teatre Tarragona com a seus de la programació.

Segons el conseller de Cultura, Josep Maria Prats, els nou cicles aposten “per tres gèneres que tradicionalment han despertat interès a la ciutat. Amb aquestes cicles monogràfics volem potenciar-los, contribuir a generar més públic i iniciar un camí per obrir-nos encara més als circuits internacionals d’aquests àmbits”.

Pel que fa a la resta de la temporada estable, es desenvoluparà d’octubre de 2017 a febrer de 2018 i inclou 28 espectacles dividits en quatre grans pilars: teatre, temporada simfònica, òpera i festival de màgia.

Entre les propostes d’arts escèniques destaquen Carmen Machi encapçalant el repartiment de la comèdia La autora de Las Meninas; les noves produccions d’Art, amb Pere Arquilluè, Francesc Orella i Lluís Villanueva, i de Paraules encadenades, de Sergi Belbel, i el demolidor retrat del matrimoni que Lluís Soler i Mercè Arànega protagonitzen a Dansa de mort. En l’apartat musical sobresurten el Gran Concert d’Any Nou a càrrec de la Strauss Festival Orchestra o el concert de Nadal amb el Quartet Mèlt.

La temporada també tindrà un important component solidari amb el concert de The Gospel Viu Choir a favor de Mans Unides i la gala de Pallassos Sense Fronteres.

La temporada simfònica vindrà una vegada més de la mà de l’Orquestra Camera Musicae, que oferirà sis concerts. La soprano Ainhoa Arteta serà la protagonista del primer dels concerts d’una temporada en què el públic també podrà gaudir d’intèrprets de prestigi com la pianista Alice Sara Ott, el mandolinista Avi Vital i la violinista Sayaka Shoji i el director Salvador Mas. La música de John Williams també es podrà sentir al Teatre Tarragona en un concert dedicat íntegrament a la banda sonora de Star Wars.

La temporada estable dels Teatres de Tarragona se sumarà, un any més, al Festival Teatre Màgic amb dues propostes d’interès per al gran públic. El televisiu Jeff Toussaint proposarà a Una nit hipnòtica una vetllada de magnetisme i misteri. I el popular Juan Tamariz sorprendrà amb la seva barreja d’humor i il·lusionisme a Magia Potagia… ¡y más!.

La cita amb l’òpera arribarà en aquesta ocasió amb una òpera bufa de Mozart, Così fan tutte, amb la infidelitat com a teló de fons enmig de juguesques i embolics. La producció anirà novament a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

La programació familiar es potencia amb sis espectacles adreçats especialment als més menuts, entre els quals les clàssiques representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Associació la Salle i la companyia La Golfa i dues noves propostes del festival El Més Petit de Tots, amb la companyia holandesa De Stilte i la dansa de l’Associació Blink Flash com a protagonistes.

El talent local també tindrà un pes destacat a la programació. Així, la Banda de Música Fòrum TGN s’estrenarà amb un concert dedicat a la banda britànica Queen, mentre que la Banda Unió Musical de Tarragona portarà a escena l’habitual Concert de Santa Cecília. RiTmEs, el nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Tarragona i Faktoria Folk i la interpretació del Trencanous d’Artemis Dansa completen la nòmina dels creadors tarragonins.

Tots els espectacles tindran lloc al Teatre Tarragona, amb les úniques excepcions dels dos espectacles del Festival El Més Petit de Tots, que es representaran al Teatre el Magatzem, i del concert de Nadal de la JOIC, que tindrà lloc el 19 de desembre a l’Auditori de la Diputació. Cal recordar que el Teatre Metropol (igual que el Teatre Auditori del Camp de Mart) es troba immers en un procés de reforma que fa impossible acollir amb normalitat la programació estable.

Nova ubicació de les taquilles i inici de la venda d’entrades

Les obres de reforma del Teatre Metropol també comporten el canvi d’ubicació de les taquilles, que a partir del 13 de setembre estaran ubicades al vestíbul del Teatre Tarragona. A més, amplien horari i obriran una segona tarda cada setmana. D’aquesta manera el nou horari d’atenció al públic serà el següent: dimecres d’11 a 13 h, dijous i divendres d’11 a 13 h i de 17 a 19 h.

La venda de les entrades també es pot fer al web www.tarracoticket.cat.