La màscara de Ballesteros

Per . Actualitzat el

 

Estem davant d’un renovat Ballesteros? Ho dic perquè és la segona vegada en pocs dies que el veig enfadat i donant un cop de puny a la taula. Un fet al qual no estem –o almenys jo no estic– gaire acostumats. L’alcalde va utilitzar un to amenaçador durant la roda de premsa exprès per defensar els seus primer i segon tinent d’alcalde de les acusacions de la CUP, presentades en forma d’exclusiva en un diari de la ciutat. Ballesteros, en una clara advertència a navegants, va dir que s’havia acabat la broma i va deixar clar que no dubtaria a recórrer a la justícia sempre que la intenció no fos fer política ni traspassés línies vermelles. Honestament, crec que ja era hora que el batlle es mostrés tal com és, sense màscares ni etiquetes de bon jan o de gendre desitjat. Crec que la seva revelació arriba un pèl tard. Puc arribar a entendre la pressió que viu diàriament l’alcalde, però no la seva (in)capacitat de fer bullir la ciutat i de dur a terme projectes col·lectius d’alt relleu per a la majoria dels ciutadans. Estic cansat que la inoperància política d’aquest govern –es digui tripartit o no– s’escudi en la diplomàtica de Ballesteros. El «bonrotllisme», almenys en política, no porta enlloc. Necessitem un cap de govern municipal valent, determinat i capaç de donar un cop de puny a la taula quan convingui. No tinc dubtes que si els problemes judicials que arrossega Ballesteros acaben resolent-se favorablement, ell serà el guanyador indiscutible de les eleccions del 2019. (Sí, sí, estic segur que voldrà ser de nou candidat). L’oposició està distreta amb altres «històries» que a la majoria dels ciutadans, ni fu, ni fa. A Ballesteros l’afavorirà treure’s la màscara i començar, d’una vegada per totes, a fer d’alcalde actiu i no de relacions públiques. Ha d’aparcar el cotxe oficial, connectar de nou amb el poble, deixar-se de visites oficials –com si fos el president de la Generalitat–, trepitjar terreny i interessar-se pels problemes reals de la gent. També estaria bé controlar algunes regidories per evitar incendis que el podem desgastar. Si és capaç de complementar la fama de bon jan amb la d’un alcalde eficaç i executor (sense màscares), ningú s’atrevirà a judicialitzar la política. Cas contrari, Ballesteros ho tindrà cru. En fi… té les vacances per reflexionar què vol fer amb la seva carrera política i, sobretot, amb Tarragona.