Una mostra realça el valor de la primera obra de Gaudí, situada a Tarragona

L’obertura de la capella ha merescut una menció en el periòdic nacional de la Ciutat del Vaticà, ‘L’Observatore romano’

Per . Actualitzat el

La capella de Jesús i Maria (santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor) acull l’exposició Gaudí i la Misericòrdia, impulsada per l’Associació pro beatificació d’Antoni Gaudí i que destaca el valor de la primera obra documentada del geni internacional, que es podrà visitar tot l’estiu.

La primera creació de l’arquitecte i única obra documentada del geni localitzada a les comarques de Tarragona és l’altar ubicat a la capella d’aquest petit santuari, coneguda com a capella de Jesús i Maria. L’obra és notòria, especialment en els angelets de l’altar, les columnes, el cadiratge i el manifestador, del 1879.

Situada a pocs metres del Teatre Metropol de la ciutat, des de l’1 de juliol es pot visitar la capella i admirar el valor de l’increïble altar i altres peces que un joveníssim Gaudí va crear quan encara no havia ni acabat els seus estudis d’arquitectura. De la mà d’Expertus, empresa que gestiona les visites a la Catedral de Tarragona, i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Tarragona, hi ha en marxa una campanya de promoció de l’obra amb l’obertura de la capella als visitants, que paguen entre 3 i 5 euros que es destinaran a la restauració i el manteniment de l’opera prima del geni.

L’obertura de la capella ha merescut una menció en el periòdic nacional de la Ciutat del Vaticà, L’Observatore romano, que és el mitjà que dona cobertura a totes les activitats públiques del papa i que publica editorials escrits per membres importants del clergat de l’Església catòlica.